Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Soja
  6. Based on cha sieuw karbonade zonder soja

Based on cha sieuw karbonade zonder soja

Door: fpw1998

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-03-2019

Ingrediënten 3 personen


Varkensvlees, buikspek 500 gram
honing
maggi (let op dat je maggi zonder soja koopt, bijv. bij de toko te krijgen)
zout
5 kruiden poeder
sesampasta
ketchup
rijstwijn
knoflook
rietsuiker of palmsuiker



Based on cha sieuw karbonade zonder soja. Makkelijk te maken, voor mensen die niet tegen soja kunnen. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak eerst de marinade, door alle ingrediënten bij elkaar te doen. Let erop dat je niet teveel van het 5-kruidenpoeder gebruikt en genoeg maggi. De maggi vervangt in dit geval de sojasaus. Dan zet je het even op een vuurtje voor ongeveer 1 minuutje. Laat het goed afkoelen en smeer het vlees er dan mee in en dan laten marineren. Het beste is om het een paar uur te laten marineren. Maak het bijv. al een dag van tevoren en zodat het kan overnachten in de marinade.

Daarna ga je het grillen en smeer je het regelmatig in met de marinade tijdens het grillen.

Tags, ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fpw1998
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top