Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Soep
  5. Vlugge Vega Soep

Vlugge Vega Soep

Door: Keukensloofje47

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-03-2019

Ingrediënten 6 personen


450 gr zoete aardappel geschild in blokjes
2 rode uien gesnipperd
1 forse teen knoflook gesnipperd
2 kleine winterpenen geschild in blokjes
1 rode paprika zonder zaad in blokjes
1 rode Spaanse peper zonder zaad en lijsten fijn gehakt
2 el olie
2 groente bouillonblokken
1 liter water
peper en zout naar smaak


Verder heb je nodig


Staafmixer, soeppan, Snijplank en mes

Vlugge Vega Soep
Vlugge Vega Soep
Vlugge Vega Soep
Vlugge Vega Soep
Vlugge Vega Soep
Vlugge Vega Soep
Vlugge Vega Soep
Vlugge Vega Soep

Deze soep is best zoet van smaak. Met zo veel zoete groente is dat ook  niet vreemd. Kinderen zullen het zó een prima soepje vinden, maar volwassenen lusten er wellicht wel wat extra smaak bij. Zet daarom toppings klaar, zodat iedereen naar hartelust kan garneren naar zijn smaak. Met wat brood en boter erbij heb je er een goede en gezonde maaltijd aan.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit 2 el (olijf)olie in een soeppan. Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze op matige hitte een minuutje of 4.
Voeg dan de zoete aardappel, paprika, peper en wortel toe en bak dit geheel een 7 tal minuten op laag vuur onder af en toe omscheppen.
Voeg het hete water en de bouillonblokken toe en laat dit geheel een 15 tal minuten doorkoken , totdat alle groente gaar is.
Pureer de soep met behulp van een staafmixer , proef en breng de soep zo nodig verder op smaak met peper en zout uit de molen.
Verdeel de soep over 4 voorverwarmde soepkommen of borden en werk af met een topping naar keuze.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Toppings, een klodder crème fraîche, zure room of Griekse yoghurt. Een geroosterde pittenmix.
gesneden bladpeterselie.
Gefrituurde kant en klare uitjes.

Bron

Achterkant soeppakket eigen tekst en foto



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top