Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Pasta met miso en gemengde groenten

Pasta met miso en gemengde groenten

Door: jstringer

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-03-2019

Ingrediënten 2 personen


Olijfolie,
140 g kleine roosjes broccoli/bloemkool (eventueel diepvries),
180 g champignons,
70 g wortel,
1,5 dl krachtige kippen- of kruidenbouillon,
1 flinke eetlepel (rode) miso,
110 g spelt spaghetti of andere pasta,
20 g verse gemberwortel,
200 g rijpe tomaat,
120 g courgette,
4 lente-uitjes,
3 eetlepels geroosterde sesamzaad,
10 g verse koriander,
4 theelepels lijnzaad.


Verder heb je nodig


Koksmes, 2 middelgrote kookpotten, vork, maatbeker 0,5 l.


Heerlijk gemakkelijk en gezond vegetarisch éénpansgerecht!
Dit is een bewerking van een gelijknamig recept in het aangegeven kookboek (zie Bron). Het recept is daar opgevoerd door Benoit Dussault, chek-kok-docent aan de École hôtelière de la Capitale in Québec.
Ik heb de verhoudingen van het originele recept vergaand aangepast.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:
-------------------
Snijd de broccoli/bloemkool in kleine roosjes.
Snijd de champignons, wortel en lente-uitjes in dunne plakjes.
Snijd de tomaat en courgette in blokjes.
Rasp de gemberwortel.
Hak de koriander.
Maal het lijnzaad (koffiemolen).

Bereiding:
-------------
Kook de pasta enkele minuten in een pan totdat het zacht is maar nog niet gaar.
Giet de pasta af en vang 1,5 dl van het kokende water in een maatbeker en los er de bouillon en miso in op met een vork.
Bak broccoli, champignons en wortel met oliefolie in een middelgrote Braadpan.
Giet het bouillon/miso mengsel bij de gebakken groenten en laat het mengsel aan de kook komen.
Voeg er de voorgekookte pasta, gember, tomaat, courgette, lente-uitjes en sesamzaadjes aan toe en laat alles op laag vuur zonder deksel zachtjes koken tot bijna al het vocht verdampt is.
Roer er de koriander en lijnzaadpoeder door en proef of er nog zout en peper bij moeten.

Tags, , ,

Serveertip

Serveer eventueel met geraspte kaas.

Miso is een gefermenteerd sojaproduct. De kleur varieert van lichtbruik tot rood of bijna zwart. Hoe donkerder de kleur hoe langer het gistingsproces en hoe sterker de smaak. Verkrijgbaar bij de ecowinkel of oosterse supermarkt. Experimenteer met verschillende kleuren. Een opengebroken verpakking is minstens 3 maanden houdbaar in de koelkast.

Bron

Eten tegen Kanker, de rol van voeding bij het ontstaan van *** - Kookboek' van dr. R. Béliveau.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jstringer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top