Macaroni met ham, kaas en bloemkool

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Macaroni met ham, kaas en bloemkool

    Macaroni met ham, kaas en bloemkool

    Macaroni met ham, kaas en bloemkool

Makkelijk, snel  en super lekker 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g macaroni
200 g gekookte hamreepjes
1 bloemkool
100 g geraspte kaas
7 dl melk
4 eetl. boter
4 eetl. bloem
nootmuskaat
peper en zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 644,34 kcal
Koolhydraten 67,15 g
Eiwitten 33,28 g
Vetten 25,65 g

Bereidingswijze

Bereiding : 25 min.
1. Snij de bloemkool in roosjes en kook 15 min. beetgaar in lichtgezouten water (of stoom de roosjes in een stoommandje of -bloempje).
2. Kook ondertussen de macaroni beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
3. Maak de bechamelsaus: smelt de boter in een kookpot. Roer er de bloem onder en laat even drogen op het vuur. Leng beetje bij beetje en al roerend aan met de melk, tot de saus bindt. Roer er daarna 50 g geraspte kaas onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
4. Roer de macaroni, de bloemkool en de hamreepjes onder de kaassaus. Giet in een ovenschaal en strooi er de rest van de kaas over. Zet enkele min. onder de ovengrill.

Bron

colruyt

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten