Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 02-03-2019
  • Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

  • Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

  • Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

  • Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

  • Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

  • Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

  • Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

  • Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

  • Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

  • Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

  • Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

  • Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

  • Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

  • Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

  • Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

  • Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

    Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

Misschien dan wel niet echt Chinees maar lekker is het wel. Een klassieke stoofpot met smaken en geuren uit het verre Oosten door de heerlijk geurende Chinese 5-spice kruiden. Niet Chinees, niet Vlaams, maar Fusion dus ;) :)
Chinese 5-spice ofwel vijf kruidenpoeder is een Chinese specerijen melange. In deze melange komen de 5 basissmaken zoet, zuur, zout, bitter en hartig (umami) bij elkaar.
Ingrediënten van deze mix zijn steranijs, szechuanpeper, kaneel, venkel en kruidnagel. 
Ik heb het in eigen keuken gemaakt (en een beetje aangepast) en heb er witte rijst en roerbakgroenten (met een beetje chilisaus en sojasaus) bij geserveerd.

N.B. Heb je geen 5-spices melange in huis dan is het heel gemakkelijk zelf te maken door de 5 bovengenoemde ingrediënten in gelijke hoeveelheden fijn te maken in een vijzel en door elkaar te mengen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 ½ kg runderstoofvlees (riblappen of sukadevlees)
- ½ liter runderbouillon/fond
- 4 uien
- 60 gram verse gember
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 2 el bloem
- 2 afgestreken el 5-spicepoeder
- 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
- 5 cl sojasaus
- arachide of zonnebloemolie
- boter
- zwarte peper uit de molen
- zout
- lente ui en/of koriander om mee te garneren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Snipper de uien en fruit ze in een beetje olie.
- Hak de peper, gember en knoflook fijn en voeg ze toe aan de uien, schep het door elkaar en fruit het nog even mee.
- Voeg de tomatenpuree, 5-spices en de bloem toe en roer alles goed door elkaar.
- Haal de pan van het vuur en zet deze opzij.
- Verhit in een andere pan een scheut olie met een klontje boter en bak hierin het in blokjes gesneden vlees. Bestrooi ze met verse zwarte peper uit de molen en zout en bak het vlees rondom bruin. (eventueel in meerdere partijen bakken)
- Doe het vlees in de pan bij het ui/kruidenmengsel.
- Voeg de (warme) runderbouillon, de bruine suiker en de sojasaus toe en roer alles weer goed door elkaar.
- Laat de pan ongeveer 2 uur op een klein pitje zachtjes stoven. Controleer tussendoor of er voldoende vocht in de pan zit en voeg eventueel een beetje water (of bouillon) toe en roer het vlees regelmatig om dit om aanbranden te voorkomen. Je kunt er ook voor kiezen om het vlees ongeveer 2 uur in de oven te zetten op 150°C.
- Strooi er vlak voor het serveren de fijngesneden lente ui en koriander overheen (of schep het erdoorheen).

Bron

Jeroen Meus/Dagelijkse kost. Een beetje aangepast, eigen tekst en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd (en gegeten). :) ;)

Serveertip

Ik heb er (basmati) rijst en roerbakgroenten (met een beetje chilisaus en sojasaus erdoor) bij gegeten.

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 05-05-2019

Dankjewel balo666. Groetjes van Wilmie _O_

balo666 avatar
balo666 04-05-2019

ziet er erg lekker uit :-)

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 15-03-2019

Dankjewel Yvonemilia voor het bijplaatsen van jouw foto. Groetjes van Wilmie _O_

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 11-03-2019

Hoi Els. Bedankt voor je compliment en leuk dat je even de moeite nam om het me te laten weten. Groetjes van Wilmie _O_

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 11-03-2019

@Keukensloofje47. Succes met je project gezond. Laat maar een keertje horen wat je ervan vond. Bedankt voor je reactie en groetjes van Wilmie _O_

meeuw405 avatar
meeuw405 10-03-2019

Het was heerlijk!! Smulgroet Els

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 09-03-2019

Hoi Wilmie, ik nam dit recept mee. Lijkt me heerlijk. Ik ga het maken zodra we ons "Project Gezond "hebben afgerond. Groetjes Lidy en fijn weekend.

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 07-03-2019

Dankjewel voor het compliment Cecile. Fijn dat je het me laat weten ;) Voor jou ook lieve groetjes van Wilmie _O_

Cecileg avatar
Cecileg 07-03-2019

Dit is heerlijk! Lieve groet Cecile

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 06-03-2019

Bedankt Els voor het bewaren en je reactie. Ik vind het ook altijd gezellig om naar het programma van Jeroen te kijken ;) En je kunt er weer fijn inspiratie opdoen. Groetjes van Wilmie _O_

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten