1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaarse keuken
  4. HONGAARS Gehaktballetjes

HONGAARS Gehaktballetjes

Door: Evevica

  • Hongaars, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-03-2019

Ingrediënten 6 personen


1 kg half om half gehakt
1 grote ui
500 gram aardappelen
1/2 paprika
zout, peper
2 theelepels paprikapoeder
( sambal)
2 teentjes knoflook
1 theelepel gemalen kummel
3 eieren
1/2 bosje peterselie
paneermeel
braadvet


HONGAARS Gehaktballetjes
HONGAARS Gehaktballetjes

Dit recept is afkomstig uit Zevenburgen. Houdt u niet zoveel van knoflook, dan er iets minder van gebruiken, iets moet er in ieder geval in.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De aardappelen in de schil koken , warm pellen en fijn stampen. De uien heel fijn raspen . De paprika in kleine stukjes snijden. De peterselie fijn malen of snijden. Het gehakt , de aardappelen , de uien. de paprika, de paprikapoeder ( evt ook sambal), de uitgeperste knoflook, peper, zout en eieren goed met elkaar vermengen.
De peterselie toevoegen . Als het gehakt wat slap is , dan zoveel paneermeel toevoegen dat er een miet te slappe massa ontstaat.
Voor de borrel er kleine balletjes van maken en gaar braden. Voor het middagmaal er platte koeken van maken ( zoals Duitse biefstukjes ) en zo braden.

Tags

Bron

Jakos Erzsebet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Evevica
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top