Hongaarse Goulash uit de slow cooker
- Hongaars, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
De basis van dit recept vond ik in een advertentie van een kookwinkel (Balthazar) maar uiteindelijk met diverse ingrediënten uit andere goulash recepten tot dit recept uitgegroeid.
Ingrediënten 6 recipe.people
1 kg riblappen, 2 groene paprika, 2 rode paprika, 2 grote uien, 1 blikje tomatenpuree, 500 ml runderbouillon, 2 el paprika poeder pittig,2 el bloem,1 el kummel/karwijzaadjes, 3 laurier blaadjes, scheut witte wijn, 5 gedroogde pruimen, 5 kruidnagels, maizena, olie of roomboter, peper en zout.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 396,87 kcal |
Koolhydraten | 16,39 g |
Eiwitten | 36,42 g |
Vetten | 18,98 g |
Benodigdheden
Braadpan, slow cooker.Bereidingswijze
Zet alle ingrediënten van te voren gesneden klaar. Snij het vlees in blokjes van 3 cm. Meng bloem en paprika poeder en verdeel dit over het vlees en meng dit door elkaar. Bak het vlees in de braadpan in olie of roomboter. Ik geef de voorkeur aan roomboter. Beetje peper en zout toevoegen en minuutje doorbakken. Voeg de warme bouillon scheutje voor scheutje toe zodat er een soort saus ontstaat. Schraap de bodem met een pollepel zodat de aangebakken paprika poeder ook los laat. Giet dit mengsel in de slow cooker. Voeg de grof gesneden uien en grof gesneden paprika, laurier, tomaten puree, pruimen, kruidnagels en het scheutje wijn toe.Zorg voor voldoende bouillon zodat het vlees onder staat. Voeg de karwij/kummel zaadjes toe. Laat 5 uur op hoogste stand pruttelen. Is er teveel vocht dan kun je dit binden met maizena. Ik zelf eet het vocht als een soep voor de volgende dag.
Bron
Balthazar
Serveertip
Serveer met rijst of een aardappeltje en eventueel een beetje broccoli of sperzieboontjes.