Hemels Toetje

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-02-2019
  • Hemels Toetje

    Hemels Toetje

    Hemels Toetje

Het zal nog wel even duren voordat de Hollandse Zomerkoninkjes weer te koop zijn. Ik kan me er nu al op verheugen. Aardbeien in een dessert, op een beschuitje tussendoor of op een boterham. Voor elke aarbei wil ik wel een buiginkje maken. Super vruchtjes met veel smaak en weinig caloriën. Van mij mogen ze komen....

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gr aardbeien
200 ml slagroom
250 ml volle yoghurt
125 gr mascarpone
1 zakje vanille suiker
60 gr suiker
6 oreo koekjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer 4 schaaltjes , kom. keukenmachine

Bereidingswijze

Klop de slagroom stijf in een kom. Voeg achtereenvolgens de yoghurt, suiker ,vanillesuiker en mascarpone toe.
Roer om en( proef even ,voeg eventueel iets meer suiker toe naar smaak)zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Maal de oreo koekjes fijn in de keuken machine.( Of maak ze klein in een plastic zak en ga ze te lijf met een deegroller als je geen keukenmachine hebt) Maak de aardbeien schoon en snij ze in plakjes. Bewaar enkele mooie exemplaren voor de garnering.

Vul 4 mooie glazen als volgt : Start met een laagje kruimeltjes, vervolgens 2 eetlepels van de roomcrème dan een laagje aardbeien. Herhaal dit nog een keer en eindig met een laagje roomcrème , waarop wat kruimels zijn gestrooid. Hemels lekker en niet machtig door de toevoeging van yoghurt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten