Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Gnocchi
  5. Gnocchi alla Veneta: Italiaans Carnavalsgerecht

Gnocchi alla Veneta: Italiaans Carnavalsgerecht

Door: wilmiewillemse

  • Italiaans, Streekgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-02-2019

Ingrediënten 4 personen


- 500 gram gnocchi
- 120 gram (gezouten) roomboter
- 1 afgestreken eetlepel gemalen kaneel
- 50 gram bruine suiker
- kaneelstokje(s) om mee te garneren
- optioneel: geraspte Parmezaan


Gnocchi alla Veneta: Italiaans Carnavalsgerecht
Gnocchi alla Veneta: Italiaans Carnavalsgerecht
Gnocchi alla Veneta: Italiaans Carnavalsgerecht
Gnocchi alla Veneta: Italiaans Carnavalsgerecht
Gnocchi alla Veneta: Italiaans Carnavalsgerecht
Gnocchi alla Veneta: Italiaans Carnavalsgerecht
Gnocchi alla Veneta: Italiaans Carnavalsgerecht
Gnocchi alla Veneta: Italiaans Carnavalsgerecht
Gnocchi alla Veneta: Italiaans Carnavalsgerecht
Gnocchi alla Veneta: Italiaans Carnavalsgerecht
Gnocchi alla Veneta: Italiaans Carnavalsgerecht
Gnocchi alla Veneta: Italiaans Carnavalsgerecht
Gnocchi alla Veneta: Italiaans Carnavalsgerecht
Gnocchi alla Veneta: Italiaans Carnavalsgerecht
Gnocchi alla Veneta: Italiaans Carnavalsgerecht
Gnocchi alla Veneta: Italiaans Carnavalsgerecht

Dit curieuze recept komt  niet van mezelf maar van een echte Italiaanse pastablog (The Pasta Project).
Dit recept voor kaneelboter-gnocchi (spreek uit njokkie) dateert uit de Renaissance en is een traditioneel carnavalgerecht in Veneto.  Er zijn een aantal versies van dit recept in verschillende delen van de regio. Deze is het eenvoudigste.
Op veel plaatsen voegen ze geraspte kaas toe, zoals Parmigiano Reggiano. Andere recepten bevatten dan weer rozijnen.
Soms worden de gnocchi gemaakt van pompoen of zoete aardappel en soms wordt er ook een tomatensaus bij geserveerd.
In Italië wordt het op traditionele wijze als voorgerecht geserveerd. Ik vind het persoonlijk meer een nagerecht zoals je in sommige restaurants wel eens met een pizza Nutella ziet. Ik heb het daarom ook bij de nagerechten ingedeeld.

N.B.: Als je meer wilt weten achter het verhaal en de geschiedenis van dit recept dan kun je hierover meer lezen in het blog wat ik hierover geschreven heb carnaval-veneto-italie-met-traditionele-lekkernij
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Breng water aan de kook en kook hierin de gnocchi (ze zijn gaar als ze boven komen drijven).
- Smelt in een andere pan de boter en voeg als de boter is gesmolten de kaneel toe, roer goed door totdat je een zachte saus hebt.
- Schep de gnocchi die boven komen drijven met een schuimspaan uit de pan en doe ze rechtstreeks in de boter/kaneelsaus.
- Schep alles in een schaal en garneer eventueel met een kaneelstokje.
- Serveer er bruine basterdsuiker en eventueel naar wens geraspt Parmezaanse kaas bij.

Tags, , , , , , , ,

Serveertip

Buon Appetito!

Bron

The Pasta Project



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top