HONGAARS Gevulde paprika's in tomatensaus

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 27-02-2019
  • HONGAARS Gevulde paprika's in tomatensaus

    HONGAARS Gevulde paprika's in tomatensaus

    HONGAARS Gevulde paprika's in tomatensaus

  • HONGAARS Gevulde paprika's in tomatensaus

    HONGAARS Gevulde paprika's in tomatensaus

    HONGAARS Gevulde paprika's in tomatensaus

  • HONGAARS Gevulde paprika's in tomatensaus

    HONGAARS Gevulde paprika's in tomatensaus

    HONGAARS Gevulde paprika's in tomatensaus

  • HONGAARS Gevulde paprika's in tomatensaus

    HONGAARS Gevulde paprika's in tomatensaus

    HONGAARS Gevulde paprika's in tomatensaus

  • HONGAARS Gevulde paprika's in tomatensaus

    HONGAARS Gevulde paprika's in tomatensaus

    HONGAARS Gevulde paprika's in tomatensaus

  • HONGAARS Gevulde paprika's in tomatensaus

    HONGAARS Gevulde paprika's in tomatensaus

    HONGAARS Gevulde paprika's in tomatensaus

Dit gerecht ( Toltott paprika) lusten de meeste Nederlanders. 
Dit smakkelijk gerecht is gemakkelijk te bereiden en kan vooruit klaargemaakt worden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 grote groene paprika's
500 gram gehakt
1 teentje knoflook
250 gram rijst
1 ei
1 ui
75 gram margarine of vet
1 dessertlepel paprikapoeder
1 blikje tomatenpuree of ½ l zuivere tomatensap van 1 kg tomaten gemaakt
1 dessertlepel suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De rijst half gaar koken en af laten koelen. Het gehakt vermengen met het zout, de paprikapoeder, de uitgeperste knoflook, het geraspte ui en het ei. Dan de rijst toevoegen.

Als u van pittig eten houd, dan kunt u nog een theelepel sambal toevoegen. De paprika's wassen. de kapjes eraf snijden en de zaadjes verwijderen.
Vul de paprika's met het vleesmengsel. Schik ze in een pan stijf naast elkaar. Mocht er nog wat gehaktmengsel over zijn , dan maakt u hiervan ballen en doet i deze bovenop.

Water eop gieten, zodat de paprika's net onder staan. Een beetje zout toevoegen. Ongeveer 30 minuten koken. Intussen maakt u de tomatensaus klaar. Van verse tomaten smaakt het natuurlijk het beste. Voor de saus en roux maken. De margarine smelten, de bloem toevoegen en lichtbruin laten worden. Een theelepel paprikapoeder toevoegen eventueel een theelepel sambal. Dan de tomatenpuree ( vermengd met wat water) of het tomatensap ( vers of uit een pak) toevoegen. Tenslotte nog wat vocht toevoegen waarin de paprika gekookt zijn. Op smaak afmaken met suiker.

De paprika's nu in de tomatensaus doen en nog een half iir zacht laten koken. U kunt de paprika's ook in een vuurvaste schotel schikken, de sous erover heen gieten en in de oven doen. Ook als u het gerecht tevoren klaar maakt kunt u het beter in de oven opwarmen ( ongeveer 60 minuten ). Van het vocht dat nog overgebleven is na het koken van de paprika's kunt u een heerlijke groentesoep maken. In Hongarije worden gevulde paprika's met brood gegeten.

Bron

Jakos Erzsebet

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten