1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Hartige taartjes met gekarameliseerde tomaat en geitenkaas

Hartige taartjes met gekarameliseerde tomaat en geitenkaas

Door: ikkes

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-02-2019

Ingrediënten 8 personen


4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
10 stuks trostomaatjes (Tasty Tom)
1 teen knoflook, uitgeperst
1 eetl. tijmblaadjes, vers, fijngewreven
1 eetl. vloeibare honing, of balsamicoazijn of frambozenazijn
3 eetl. olijfolie extra vierge
1 snufje zwarte peper, vers gemalen
300 gr. zachte geitenkaas, verkruimeld


Tags

Hartige taartjes met gekarameliseerde tomaat en geitenkaas
Hartige taartjes met gekarameliseerde tomaat en geitenkaas

Deze heerlijke taartjes kunt u zowel warm als koud serveren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiden: (kan 2-3 uur van tevoren)
Halveer de plakjes bladerdeeg, leg ze op een ingevette bakplaat en laat ze ontdooien.
Snij de tomaten in plakken en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Leg de tomaten dakpansgewijs op het bladerdeeg.
Roer de knoflook, tijm, honing en olijfolie tot een sausje en bestrijk hiermee de tomaten en de randen van het deeg.
Maal er royaal zwarte peper er over heen en verdeel dan de geitenkaas er over.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Serveer ze warm of lauwwarm.

Tags

Serveertip

Serveer de hartige taartjes op een taart schaal of op een etagere.

Bron

Tip culinair.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top