Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaarse keuken
  4. Hongaars Aardappelschotel ( Rakott krumpli )

Hongaars Aardappelschotel ( Rakott krumpli )

Door: Evevica

  • Hongaars
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-02-2019

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappelen
2 dl zure room
100 gram gerookt spek
1 teentje knoflook
150 gram geraspte kaas
2 eieren
2 grote uien
zout en peper


Hongaars Aardappelschotel ( Rakott krumpli )
Hongaars Aardappelschotel  ( Rakott krumpli )

Bijne iedere huivrouw in Hongarije heeft haar eigen recept voor Rakott krumpli.  Sommigen doen er geen uien in , anderen weer geen chorizo worst, terwijl naar mijn smaak juist deze ingredienten dit gerecht zo lekker maken.
Nu een variant. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De aardappelen in de schil koken en nog warm schillen, in plakjes snijden, intussen het spek in hele kleine blokjes snijden en bruin bakken.
De spekjes uit het vet halen. De eieren opkloppen, het uitgeperste knoflookteentje toevoegen, wat zout en peper naar smaak. Ook de zure room toevoegen. De uien in ringen snijden en desnoods even in een beetje spekvet smoren. Een vuurvaste schotel invetten. Eerst een laag aardappelen ( 1/3 van de aardappelen) erin doen, dan de helft van de uien, besprenkelen met 1/3 van het eiermengsel, dan de helft van de spekjes en de helft van de kaas gelijkmatig op strooien. Weer een laag aardappelen, uien, 1/3 van het eiermengsel, spekjes , dan bovenop weer de kaas. De bovenste laag bestaat uit aardappelen. Tenslotte het overgebleven eiermengsel en het spekvet erop doen. In een warme oven door en door warm laten worden. Met sla, komkommer of tomatensla serveren.

Tags

Bron

Jakos Erzsebet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Evevica
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top