Hongaars Aardappelschotel ( Rakott krumpli )

  • Hongaars, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-02-2019
  • Hongaars Aardappelschotel  ( Rakott krumpli )

    Hongaars Aardappelschotel ( Rakott krumpli )

    Hongaars Aardappelschotel ( Rakott krumpli )

Bijne iedere huivrouw in Hongarije heeft haar eigen recept voor Rakott krumpli.  Sommigen doen er geen uien in , anderen weer geen chorizo worst, terwijl naar mijn smaak juist deze ingredienten dit gerecht zo lekker maken.
Nu een variant. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg aardappelen
2 dl zure room
100 gram gerookt spek
1 teentje knoflook
150 gram geraspte kaas
2 eieren
2 grote uien
zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De aardappelen in de schil koken en nog warm schillen, in plakjes snijden, intussen het spek in hele kleine blokjes snijden en bruin bakken.
De spekjes uit het vet halen. De eieren opkloppen, het uitgeperste knoflookteentje toevoegen, wat zout en peper naar smaak. Ook de zure room toevoegen. De uien in ringen snijden en desnoods even in een beetje spekvet smoren. Een vuurvaste schotel invetten. Eerst een laag aardappelen ( 1/3 van de aardappelen) erin doen, dan de helft van de uien, besprenkelen met 1/3 van het eiermengsel, dan de helft van de spekjes en de helft van de kaas gelijkmatig op strooien. Weer een laag aardappelen, uien, 1/3 van het eiermengsel, spekjes , dan bovenop weer de kaas. De bovenste laag bestaat uit aardappelen. Tenslotte het overgebleven eiermengsel en het spekvet erop doen. In een warme oven door en door warm laten worden. Met sla, komkommer of tomatensla serveren.

Bron

Jakos Erzsebet

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten