1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Pompoenpannenkoekjes

Pompoenpannenkoekjes

  • Amerikaans, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-02-2019

Ingrediënten 4 personen


0,2 hokkaido pompoen (à ca. 1 kg)
50 g suiker
8 g vanillesuiker (1 zakje)
0,5 tl gemalen kaneel
1 ei
200 ml melk
150 g zelfrijzend bakmeel
6 el zonnebloemolie
1 schenkstroop en/of poedersuiker


Verder heb je nodig


Lepel, Snijplank, mesje, kookpan, vergiet, vork, staafmixer, garde, koekenpan, deksel pan en een bord.


Pompoenpannenkoekjes
Pompoenpannenkoekjes

P.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}
span.s1 {font-kerning: none}Pompoen is een ingrediënt waarmee je heel veel verschillende gerechten kan bereiden. Dit is een recept voor pompoenpannenkoekjes. De pannenkoekjes zijn goed in combinatie met schenkstroop en poedersuiker. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Schep met een lepel de draden en pitten uit de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Kook de pompoen in 10-12 min. gaar.
2. Giet de pompoen af en laat goed uitlekken. Pureer de pompoen met de staafmixer.
3. Prak met een vork de suiker, kaneel en het ei door de pompoenpurree. Voeg de melk en het bakmeel toe en klop met een garde tot een glad beslag.
4. Verhit in een Koekenpan een scheutje olie. Schep 3 bergjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes in 2-3 min. per kant bruin en gaar. Leg ze op een bord en houd onder een deksel warm. Bak zo nog 9 pannenkoekjes.
5. Serveer de pannenkoekjes warm met schenkstroop en/of poedersuiker.

Serveertip

Prak ook eens een rijpe banaan of rozijnen mee. Of voeg de rasp van 1 kleine sinaasappelschil of limoenschil toe.

1468391



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top