1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vis keuken
  5. Surimi-sushibowl met avocado

Surimi-sushibowl met avocado

  • Vis, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-02-2019

Ingrediënten 4 personen


250 g sushirijst
5 el rijstazijn of witte balsamicoazijn
1 tl suiker
2 avocado's
0,3 komkommer
1 el sesamzaad
100 g tuinerwten extra fijn (diepvries)
150 g surimisticks
3 el sojasaus
3 tl wasabipasta
1 tl zout


Verder heb je nodig


Kookpan, 2 schalen, mesje, Snijplank en een koekenpan

Surimi-sushibowl met avocado
Surimi-sushibowl met avocado

Surimi-sushi bowl is een heerlijke variant op sushi, maar dan zo groot als een maaltijdsalade. Voor de garnering kan je sojasaus, wasabipasta en sesamzaad gebruiken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spreid de rijst uit op een schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
2. Klop intussen een marinade van de rijstazijn, suiker en zout. Halveer de avocado, wip de pit eruit en verwijder de schil. Snijd het avocadovlees in schijfjes. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in blokjes. Rooster in een droge Koekenpan het sesamzaad goudbruin en schep op een bord.
3. Schep de marinade door de rijst. Schep er ook de komkommer, erwten en surimi door. Schep de sushibowl in 4 kommen. Verdeel er de avocado over. Bestrooi met het sesamzaad en serveer met de sojasaus en wasabipasta.

Tags, , , ,

Serveertip

Vervang de surimi door vlokken rosé gebakken of gegrilde zalmfilet.

1468385



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top