1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Aardbeientiramisu met witte chocolade

Aardbeientiramisu met witte chocolade

  • Italiaans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-02-2019

Ingrediënten 4 personen


100 ml espresso
4 el amaretto (likorette)
500 g mascarpone
250 ml verse slagroom
75 g suiker
8 g vanillesuiker
175 g lange vingers
250 g aardbeien
100 g witte chocolade
1 poedersuiker om te bestrooien


Verder heb je nodig


Grote glazen schaal, mixer of garde.


Aardbeientiramisu met witte chocolade
Aardbeientiramisu met witte chocolade

Een klassieke tiramisu is altijd goed, maar heb jij de aardbeien tiramisu met witte chocolade al eens geprobeerd?

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng de espresso met de amaretto. Doop de helft van de koekjes een voor een in het koffiemengsel en bedek er de bodem van de schaal mee.
2. Klop met de Mixer de mascarpone met de slagroom, suiker en vanillesuiker tot een dikke crème. Schep de helft in de schaal op de koekjes. Verdeel er de aardbeien en helft van de chocolade over.
3. Doop de rest van de koekjes in de koffie en leg op de aardbeien. Schep er de rest van de mascarponecrème op. Bestrooi met de rest van de witte chocolade. Serveer de tiramisu meteen of bewaar afgedekt in de koelkast (kan 1 dag van tevoren worden gemaakt). Bestrooi de tiramisu vlak voor het serveren met poedersuiker.

Serveertip

Een alcoholvrije tiramisu maken? Vervang de amaretto door hazelnoot- of amandelsiroop.

1468383



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top