Gebakken gamba's met venkelboter op artisjokbodem

  • Nederlands, Tussengerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 27-02-2019
  • Gebakken gamba's met venkelboter op artisjokbodem

    Gebakken gamba's met venkelboter op artisjokbodem

    Gebakken gamba's met venkelboter op artisjokbodem

?

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
16 stuks gamba's (rauw) groot of 24 stuks kleintjes
0.5 stuks venkelknol met groen
1 stuks citroen
1 teen knoflook, fijngesneden
150 gr. roomboter, zacht
1 snufje zout
1 snufje peper
8 stuks (wilde) spinaziebladeren, groot
8 stuks artisjokbodems (blik)
1 eetl. zonnebloemolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine

Bereidingswijze

Voorbereiden: (kan 1 dag van tevoren)
Laat de gamba''s in de koelkast ontdooien.
Pel ze, verwijder het darmkanaal, laat het staartje zitten.
Zet tot gebruik afgedekt en koel weg.
Snij voor de venkelboter de venkel in stukken en verwijder de wortelaanzet.
Houd wat groen achter en snij dit fijn.
Rasp de schil van een halve, (schoongeboende) citroen.
Zet de venkelstukjes net onder water met 1/2 citroen en kook ze in ca. 20 min. helemaal gaar.
Laat de venkel uitlekken, verwijder de citroen.
Pureer de venkel in de keukenmachine.
Snij de teen knoflook fijn.
Meng de knoflook en de citroenrasp door de venkelpuree en roer er 1 eetl. venkelgroen door.
Prak het mengsel door de boter, breng op smaak met zout en peper en schep het op een stuk plasticfolie.
Vouw het plastic over de boter en vorm er een rol van.
Draai de uiteinden tegen elkaar in, zodat een strakke rol ontstaat.
Laat de boterrol in de koelkast opstijven.
Bereiden:
Leg de spinaziebladeren in ijskoud water.
Laat de artisjokbodems uitlekken.
Verhit 1 eetl. olie en bak hierin ca. 5 min. de garnalen tot ze roodgekleurd en gaar zijn.
Bestrooi ze licht met zout en peper en houd ze warm.
Verhit 1 eetl. olie en bak hierin de artisjoksbodems ca. 5 min. tot ze gaan kleuren.
Voeg 1/4 van de venkelboter toe en schep het om met de bodems.
Leg op elk bord een mooi blad spinazie, zet er een artisjokbodem op, verdeel de garnalen erover.
Leg op elk gerecht een plakje venkelboter.
Garneer het met venkelgroen.

Bron

Tip culinair.

Serveertip

Bestrooi de gerechtjes evt. met pijnboompitten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten