Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Nederlandse keuken
  5. Amuse van tomaat met gemarineerde tonijn en knapperige prei

Amuse van tomaat met gemarineerde tonijn en knapperige prei

Door: ikkes

  • Nederlands, Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-02-2019

Ingrediënten 8 personen


200 gr. tonijn, zeer vers
2 cm. verse gember, geraspt
2 eetl. Japanse sojasaus
1 eetl. limoensap
2 eetl. basamicoazijn
3 eetl. olijfolie
4 stuks tomaten
1 stuks lente-uitje
1 eetl. kappertjes
2 stuks gedroogde tomaten op olie
1 snufje zout
1 snufje peper
frituurolie
1 stuks prei, klein
2 eetl. bloem
1 eetl. sesamzaadjes


Verder heb je nodig


Uitsteekring van 2-3 cm. doorsnede

Tags

,

Amuse van tomaat met gemarineerde tonijn en knapperige prei
Amuse van tomaat met gemarineerde tonijn en knapperige prei

?

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiden: (moet 1 - 2 uur van tevoren)
Snij de tonijn in gelijke blokjes van 2 cm.
Meng voor de marinade de gember, sojasaus, limoensap, balsamico en 2 el olijfolie.
Schep de tonijnblokjes erdoor en laat afgedekt in de koelkast 1-2 uur marineren.
Ontvel de tomaten, snij ze in vieren, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snij het lente-uitje, de kappertjes en gedroogde tomaatjes heel fijn en meng door de tomatenblokjes.
Breng op smaak met zout, peper en 1 el olijfolie.
Zet tot gebruik afgedekt weg.
Bereiding:
Verhit frituurolie tot 170 C.
Snij de prei in zo dun mogelijke reepjes van 5 cm.
Meng de bloem door de preireepjes in een zeef en schud de overtollige boek er af.
Frituur de preireepjes lichtbruin, houd ze met een schuimspaan steeds in beweging tijdens het frituren.
Laat de prei op keukenpapier uitlekken.
Schep de tomatentartaar met behulp van de uitsteekring op het midden van bordjes.
Neem de tonijnblokjes uit de marinade, bestrooi ze licht met sesamzaad en verdeel over de tomatentartaartjes.
Garneer elke amuse met een plukje gefrituurde prei.

Tags,

Bron

Tip culinair.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top