Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Mexicaanse Nachoschotel

Mexicaanse Nachoschotel

Door: Keukensloofje47

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-02-2019

Ingrediënten 4 personen


450 gr rundergehakt van de slager
1 zak naturel nacho chips
500 gr Mexicaanse roerbakmix
2 tomaten in blokjes gesneden
150 gr demi crème fraîche
90 gr geraspte kaas naar smaak
Mexicaanse kruidenmix ( ik gebruik hiervoor mijn eigen recept)


Verder heb je nodig


Ovenschotel, wok, Snijplank en mes

Mexicaanse Nachoschotel

Smullen

Smullen
Mexicaanse Nachoschotel
Mexicaanse Nachoschotel
Mexicaanse Nachoschotel

Geruld rundergehakt met de Mexicaanse kruidenmix

Geruld rundergehakt met de Mexicaanse kruidenmix
Mexicaanse Nachoschotel

Groente en tomaat erbij

Groente en tomaat erbij
Mexicaanse Nachoschotel

Bodem bedekt met nacho's

Bodem bedekt met nacho's
Mexicaanse Nachoschotel
Mexicaanse Nachoschotel

Eigenlijk is deze schotel niet helemaal Mexicaans, want ik nam de Chinese roerbakmix in de plaats, omdat de Mexicaans roerbak helaas niet meer voorradig was. Omdat de kleininderen meeaten heb ik maar geen mais toegevoegd, want daar doe ik ze niet zo'n plezier mee. Wat wél leuk was  toen ze binnenkwamen en me de nacho's in de schotel zagen steken er een gejuich opsteeg.
En.... aan tafel was het even muisstil..... want als muisjes.....

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De oven mag alvast voorverwarmd op 180 graden.
Kruid dan het gehakt met 2 el Mexicaanse kruiden mix.
Rul het gehakt gaar in de wok en voeg dan de Mexicaanse roerbakgroente en de gesneden tomaten toe. Bak dit geheel een minuut of 8.

Dan gaan we de Ovenschaal opmaken. Verdeel hiervoor ongeveer de helft van de nacho chips over de bodem. Leg daarop het groente gehaktmengsel.
Gebruik de andere helft van de nacho chips om met het puntje van een nacho een vlokje crème fraîche uit het potje te dippen.

Steek ze op een leuke manier in het groente gehaktmengsel.
Verdeel eventueel overgebleven crème fraîche in vlokjes over de schotel.
Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en zet de schotel ongeveer 10 minuten in de oven.
Serveer eventueel wat rijst erbij voor de extra hongerige tafelgenoten.( bij ons was dat niet nodig)
Ook wat aangemaakte pittige komkommer smaakt hier lekker bij.

Tags, , , , ,

Bron

Uit het boek Gezond Project . Eigen tekst en foto. Recept iets aangepast



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top