Makkelijke mac 'n cheese met kaasfondue
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Wie is er niet gek op een smeuïge mac 'n cheese?! Deze mac 'n cheese met Emmi Fondü is echt comfort food, compleet met gesmolten kaasslierten. Dit basisrecept zet je binnen no-time op tafel en kun je daarnaast helemaal aankleden met je favoriete toppings, maar zo is 'ie al heerlijk!
Ingrediënten 6 personen
500 g macaroni400 g Emmi fondü
100 ml melk
1 knoflookteen, fijn gesneden
Versgemalen peper en zout
Verse peterselie voor de garnering
Benodigdheden
ovenschaalBereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Kook de macaroni gaar zoals op de verpakking vermeld staat.
3. Bak ondertussen de knoflook in een beetje olie in een steelpannetje. Voeg hier de melk en de Emmi fondu aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
4. Giet de macaroni af, doe terug in de pan en meng hier het fondu mengsel doorheen. Schep in een ovenschaal. Bak 10-15 minuten tot er een goudbruin knapperig laagje ontstaat.
5. Garneer met verse peterselie.