1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Ro­de pa­pri­ka en biet­soep

Ro­de pa­pri­ka en biet­soep

Door: marcdepester

  • Nederlands, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-02-2019

Ingrediënten 4 personen


2 el zonnebloemolie
2 tl gemalen komijn (djinten)
2 rode uien (gesnipperd)
2 rode paprika's
1 bak gekookte bieten (500 g)
1 liter groentebouillon (van tablet)
1 blik linzen (400 g)


Ro­de pa­pri­ka en biet­soep
Ro­de pa­pri­ka en biet­soep

Bijzondere soep die we warm serveren

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit hierin de komijn en rode uien 3 min.
-Halveer ondertussen de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
-Doe in de soeppan en bak op middelhoog vuur 4 min. mee. Roer regelmatig.
-Schil ondertussen de bietjes en snijd in stukjes.
-Doe samen met de hete groentebouillon in de pan, breng aan de kook en laat 3 min. doorkoken.
-Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een egale soep.
-Voeg de linzen toe en warm nog 2 min. door.
-Verdeel over 4 borden.
-Lekker met wat crème fraîche erop.

Tags

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top