1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Ro­de pa­pri­ka en biet­soep

Ro­de pa­pri­ka en biet­soep

  • Nederlands, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-02-2019

Ingrediënten 4 personen


2 el zonnebloemolie
2 tl gemalen komijn (djinten)
2 rode uien (gesnipperd)
2 rode paprika's
1 bak gekookte bieten (500 g)
1 liter groentebouillon (van tablet)
1 blik linzen (400 g)



Ro­de pa­pri­ka en biet­soep
Ro­de pa­pri­ka en biet­soep

Bijzondere soep die we warm serveren

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit hierin de komijn en rode uien 3 min.
-Halveer ondertussen de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
-Doe in de soeppan en bak op middelhoog vuur 4 min. mee. Roer regelmatig.
-Schil ondertussen de bietjes en snijd in stukjes.
-Doe samen met de hete groentebouillon in de pan, breng aan de kook en laat 3 min. doorkoken.
-Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een egale soep.
-Voeg de linzen toe en warm nog 2 min. door.
-Verdeel over 4 borden.
-Lekker met wat crème fraîche erop.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top