Ro­de biet met cho­co­la­de en bal­sa­mi­co

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Ro­de biet met cho­co­la­de en bal­sa­mi­co

    Ro­de biet met cho­co­la­de en bal­sa­mi­co

    Ro­de biet met cho­co­la­de en bal­sa­mi­co

Origineel vegetarisch soepje als voorgerecht 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 fles bietensap (750 ml)
100 g extra pure chocolade
4 el balsamicoazijn (houtgerijpt (flesje, 250 ml))
2 gekookte bietjes , geschild
1 zakje rucola (sla, 40 g)
grof zeezout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Breng het bietensap aan de kook en laat 30 min. op middelhoog vuur inkoken tot de helft.
-Neem van het vuur en laat 5 min. afkoelen.
-Hak 75 g chocolade in stukjes en voeg met de azijn toe aan het bietensap.
-Roer tot de chocolade is gesmolten. Laat helemaal afkoelen.

-Snijd de bietjes in elk 8 partjes.
-Schep in 4 diepe borden een laag ingekookte bietensaus.
-Verdeel de partjes biet erover.
-Bestrooi met rucola en schaaf de rest van de chocolade erover.
-Bestrooi naar smaak met zeezout.

Bron

AH

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten