1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Pompoensoep
  5. Romige pompoensoep met kikkererwten en selderij

Romige pompoensoep met kikkererwten en selderij

Door: jumbosupermarkten

  • Amerikaans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-02-2019

Ingrediënten 4 personen


1 biologische hokkaido pompoen (ca. 1 kg)
2 el olijfolie
1 ui
3 tenen knoflook
1 el ras el hanout (specerij)
1 l groentebouillon
4 el selderij (bakje à 30 g)
1 blik kikkererwten (à 410 g)
1 pakje sojaroom (Cuisine Soya, 251 g)
1 snufje peper


Verder heb je nodig


Staafmixer, Snijplank, lepel, mesje, soeppan/kookpan, steelpan (optioneel) en barbecue (optioneel)

Romige pompoensoep met kikkererwten en selderij
Romige pompoensoep met kikkererwten en selderij

Een soepje op zijn tijd doet het altijd goed. Kies eens voor deze romige pompoensoep met kikkererwten en selderij. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Halveer de pompoen en schep met een lepel de draden en pitten eruit. Snijd de pompoen in kleine blokjes. Verhit in een soeppan de olie. Fruit de ui en knoflook 1 min.
2. Voeg de pompoen toe en bak 2 min. mee. Schep de ras el hanout er door.
3. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de pompoen in 15 min. zachtjes gaar.
4. Voeg de selderij toe en pureer de soep van het vuur met de staafmixer. Voeg de kikkererwten en sojaroom toe. Breng de soep op smaak met peper.
5. Schep de soep eventueel in een kleinere (steel)pan en houd op de Barbecue warm.

Tags, , , , ,

Serveertip

Serveer er harissa of sambal bij om de soep aan tafel pittig op smaak te maken.

1468303



Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top