Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Balkanische keuken
  4. Stoofvlees
  5. Mongools stoofvlees in slowcooker of braadpan

Mongools stoofvlees in slowcooker of braadpan

Door: magdas

  • Balkan, Ovenschotel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-02-2019

Ingrediënten 2 personen


500 gr sucadelappen (of riblappen)
125 ml sojasaus, dunne sojasaus, geen ketjap (ik gebuikte Kikkoman met minder zout)
60 ml water (gebaseerd op de slowcooker, voeg eventueel ietsjes meer water toe in de braadpan als het vlees te droog staat)
50 gr lichtbruine bastedsuiker
2 el maizena
2 tl sesamolie
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 tl gemberpoeder
2 tl Sriracha (eventueel te vervangen door pittige sambal)
rijstolie (of zonnebloemolie)
Verder
3 lente-uitjes (of bosuitjes) in stukjes van ca 3 cm
2 el maizena
sesamzaadjes
rijst of noodles


Verder heb je nodig


Slowcooker of braadpan

Mongools stoofvlees in slowcooker of braadpan
Mongools stoofvlees in slowcooker of braadpan
Mongools stoofvlees in slowcooker of braadpan
Mongools stoofvlees in slowcooker of braadpan

Een heerlijke ‚€úMongolian beef‚€Ě uit Slowcooker of braadpan. Beide versies staan beschreven.

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Slowcooker
Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast en snij het vlees in reepjes.
Meng 2 el maizena door het vlees.
Verhit een scheut rijstolie (of zonnebloemolie) in een koekenpan en braad op hoog vuur het vlees kort aan.
Schep het vlees uit de koekenpan en leg het in de slowcooker.
Fruit de knoflook ca 3 minuutjes zachtjes aan in het bakvet.
Meng ondertussen de sojasaus, lichtbruine basterdsuiker, water, gemberpoeder en 1 tl Sriracha door elkaar en giet het bij de knoflook in de koekenpan. Breng het geheel aan de kook en giet het mengsel over het vlees in de slowcooker.
Voeg 2 tl sesamolie toe en meng het geheel door elkaar.
Laat het vlees ca 7 stoven op de laagste stand, tot het vlees lekker zacht is.
Schep het vlees met een schuimspaan uit de slowcooker en hou het even warm onder aluminiumfolie.
Zet de slowcooker op de hoogste stand. Meng 2 el maizena met 1 el water tot een papje en voeg het al roerend toe aan het vocht in de slowcooker. Voeg de lente-uitjes en nog een tl Sriracha toe en laat het vocht wat indikken. Schep het stoofvlees door de saus.
Serveer het stoofvlees met rijst of noodles en strooi er wat sesamzaadjes overheen.

Braadpan
Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast en snij het vlees in reepjes.
Meng 2 el maizena door het vlees.
Verhit een scheut rijstolie (of zonnebloemolie) in de braadpan en braad op hoog vuur het vlees kort aan.
Schep het vlees uit de pan en zet het even opzij.
Fruit de knoflook ca 3 minuutjes zachtjes aan in het bakvet.
Meng ondertussen de sojasaus, lichtbruine basterdsuiker, water, gemberpoeder en 1 tl Sriracha door elkaar en giet het bij de knoflook in de pan. Breng het geheel aan de kook en zet de warmtebron op het laagste pitje.

Tags, , , ,

Serveertip

Bestrooi met in schuine stukken gesneden lenteui. Eet er rijst en groente naar keuze bij.

Bron

Mari√ęlle in the kitchen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magdas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top