1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. mini-cheese-cakejes met speculaas en karamel

mini-cheese-cakejes met speculaas en karamel

Door: anjelica

  • Internationaal, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-02-2019

Ingrediënten 12 personen


Voor de taartbodem:
200 gram speculaasjes
75 gram boter

Voor de cheesecake:
800 gram volvette roomkaas
3 eieren120 gram suiker
1 citroen
1 vanillestokje

Voor de karamel:
100 gram suiker
1 eetlepel honing
75 ml slagroom
80 gram boter

boter om in te vetten


Verder heb je nodig


Flexibele muffinvorm met 12 vormpjes
garde
braadslee of diepe bakplaat


Dit recept vond ik op de site van Rutgerbakt.nl. Hij heeft het weer uit het kookboek 'Strooigoed' van Anne-Marij de Koning. En door mij staat het nu ook op Smulweb. Zo kan ik dit lekkere recept weer terugvinden als het moet. 
En, niet verder vertellen, maar dit is ook erg lekker op andere dagen dan Sinterklaasavond.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vermaal of verkruimel de speculaasjes.
Smelt de boter en roer dit door het speculaaskruim.
Vul de 12 vormpjes met 1 a 2 eetlepels van het speculaasmengsel. Druk het goed aan, met de bolle kant van een lepeltje, en zet de vorm mintens een half uur in de koelkast om op te stijven.

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Klop de roomkaas, eieren en suiker door elkaar met een garde.
Wanneer alles goed vermengd is voeg je de rasp en sap van de citroen toe en het merg van het vanillestokje. Nog even goed doorroeren.

Zet de muffinvorm in een braadslee of diepe bakplaat. vul de muffinvormpjes tot net onder de rand met het cheescakemengsel. In de oven zal de vulling net oven de rand uitkomen maar dat zakt tijdens het afkoelen weer in.
Vul de braadslee met kokend water tot ongeveer een centimeter onder de rand van de muffinvorm.
Schuif nu de bakplaat voorzichtig in de oven en bak de cakejes in ongeveer 30 minuten gaar. De binnenkant mag nog een beetje wiebelig zijn wanneer je het uit de oven haalt. Goed af laten koelen.

Een uurtje voor het serveren, voor de karamel, de suiker in een steelpan doen en zet deze op middenhoog vuur. Voeg de honing toe zodra de suiker een mahoniehouten kleurtje krijgt. Roer goed en voeg beetje bij beetje de slagroom toe. Roer nog even goed door en haal de pan van het vuur. Meng nu de boter door de karamel en voeg eventueel een snufje zout toe om de karamel iets meer smaak te geven, en laat alles afkoelen.
Verdeel vlak voor je het gaat serveren de lauwwarme karamel over de cheesecakejes.

Tags, , , ,

Bron

Rutgerbakt.nl



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anjelica
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top