1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker

Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker

Door: SandraK1966

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-02-2019

Ingrediënten 6 personen


2 kilo procureur (varkensnek zonder been)
1 blikje (400 gram) tomatenblokjes in sap (voor de saus, onderin de SC)
2 eetlepels ketjap manis (voor de saus, onderin de SC)
1 eetlepel sojasaus (voor de saus, onderin de SC)
1 eetlepel Surinaamse sambal (met madame Jeanette) (voor de saus, onderin de SC)
1 ui (gesnipperd) (voor de saus, onderin de SC)
4 kleine maggiblokjes (verkruimeld) (2 voor de saus en 2 voor de rub)
1 eetlepel komijnzaadjes (voor de rub)
3 eetlepels kerrie masalapoeder (voor de rub)
1 dessertlepel knoflookpoeder (voor de rub)
1 dessertlepel uienpoeder (voor de rub)
1 dessertlepel gemberpoeder (voor de rub)
1 dessertlepel trassipoeder (voor de rub)
2 eetlepels Greensweet Stevia Brown (of bruine basterdsuiker) (voor de rub)
1 dessertlepel zout (voor de rub)
1 dessertlepel zwarte peper (voor de rub)
3 eetlepels allesbinder


Verder heb je nodig


Slowcooker

Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker

Ik wilde eens iets anders dan de gebruikelijke pulled pork. Aangezien i gek op masala ben, heb ik er de Surinaamse pulled pork van gemaakt. Heerlijk met zelf gemaakt zoetzuur. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng alle kruiden voor de rub met elkaar, dep de procureur droog en smeer in met de rub.

Laat dit een paar uur (het liefst een hele nacht) intrekken (in de koeling!).

Haal het vlees uit de koeling en laat een uurtje op kamertemperatuur komen.

Doe de ui met de tomatenblokjes, twee van de maggiblokjes, de Surinaamse sambal, de ketjap manis en de sojasaus in de slowcooker en meng door elkaar.

Leg de gekruide procureur erop, draai hem een keer rond in de tomatenblokjes met ui en zet de slowcooker 9 tot 10 uur op low.

Haal na 8 uur het vlees uit de slowcooker, gooi de helft van het vocht weg, voeg de allesbinder, meng door elkaar en trek met twee vorken het vlees uit elkaar. Doe terug in de slowcooker en laat nog een half uurtje zonder deksel staan.

Tags, , ,

Serveertip

Gemaakt in een 3,5 liter Russel & Hobbs.

Recept voor het zoetzuur op het broodje op de foto:

Zoet zuur met witte kool, ui en komkommer
Benodigdheden:
350 ml water
100 ml witte wijnazijn
100 gram gesneden witte kool
1 komkommer (gewassen, ontzaad en in reepjes gesneden)
100 gram (netto) rode ui (in halve ringen
5 eetlepels Greensweet Stevia Erythritol (of gewoon witte suiker)
1 dessertlepel kurkuma poeder
1 dessertlepel zout
(zoete) chilipoeder (naar smaak)
3 pimentkorrels (beetje kneuzen)

Bereidingswijze:

Doe de komkommer en rode ui in een kom en doe er (zoete) chilipoeder bij.
Meng door elkaar.

Breng het water met de witte wijnazijn, pimentkorrels, zout en suiker aan de kook.

Zet het vuur uit, haal de pimentkorrels eruit en doe direct de witte kool erin, laat dit helemaal afkoelen en doe bij de komkommer en rode ui.

Meng goed met elkaar en zet in de koelkast tot gebruik.

Eet smakelijk!

Lekker bij pittig eten.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SandraK1966
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top