Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Nederlandse keuken
  5. Tortillabakje met tomaat en aspergetips

Tortillabakje met tomaat en aspergetips

Door: ikkes

  • Nederlands, Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-02-2019

Ingrediënten 6 personen


2 stuks maistortilla's
18 stuks puntasperges
1 snufje zout
3 eetl. tomatentapenade (van gedroogde tomaten)
6 flinters oude kaas
4 stuks gedroogde tomaten op olie, in reepjes


Verder heb je nodig


Ronde koekjesvorm
muffinvorm met 6 holtes

Tags

Tortillabakje met tomaat en aspergetips
Tortillabakje met tomaat en aspergetips

De krokante tortillabakjes zijn ook een prima onderlegger voor andere hapjes.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiden: (Kan 1 dag van tevoren)
Verwarm de oven voor op 170 C.
Steek met de uitsteekvorm rondjes uit de maistortilla en druk ze in de muffinvorm.
Bak ze in het midden van de oven in ca. 8 min. krokant.
Bewaar de tortillabakjes in een goed afgesloten trommel tot gebruik.
Bereiden:
Kook de aspergetips ca. 3 min. in ruim koken water met zout.
Laat ze uitlekken.
Bestrijk de tortillabakjes met tapenade en leg de asperges erop.
Garneer de amuses met een kaasflinter en wat reepjes gedroogde tomaat.

Tags

Bron

Tip culinair.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top