
8 sneetjes wit brood, oud, ontkorst
70 gr. boter, gesmolten
1 eetl. Parmezaanse kaas, geraspt
1 stuks sjalotje, gesnipperd
200 gr. gemengde paddestoelen (bijv. champignons, cantharellen, oesterzwammen, shi i take) in stukken
1 theel. milde kerriepoeder
50 gr. bloem
2 dl visfond
2 dl slagroom
1 snufje zout
1 snufje peper
125 gr. rose garnalen
3 eetl. peterselie, fijngesneden
Muffinvorm met grote holtes
Een heerlijk tussengerechtje met een subtiel kerriearoma.
Voorbereiden: (kan 1 dag van tevoren):
Verwarm de oven voor op 200 C.
Bestrijk de sneetjes brood dun met de gesmolten boter en bestrooi met de kaas.
Druk in elke holte van de muffinvorm een sneetje brood, zodat een bakje ontstaat.
Bak de bakjes in het midden van de oven in 12-15 min. goudbruin.
Laat ze afkoelen en bewaar ze in een goed afsluitbare trommel.
Verhit de rest van de boter en bak het sjalotje ca. 3 min. zachtjes.
Voeg de paddestoelen toe en bak deze op hoog vuur tot al het vocht is verdampt.
Schep het kerriepoeder en de bloem erdoor en bak deze ca. 1 min. mee.
Schenk de fond en de slagroom erbij en roer tot het vocht met de bloem begint te binden.
Breng op smaak met zout en peper en laat alles ca. 5 min. zachtjes koken.
Zet het tot gebruik koel weg.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175 C.
Zet de broodbakjes ca. 5 min. in het midden van de oven.
Verwarm de ragout zachtjes en roer de garnalen en peterselie erdoor.
Leg de bakjes op voorverwarmde borden, schep de ragout erin en garneer met peterselie.
Tip culinair.
Gebbetje1 23-02-2019
Heerlijk! Dank voor het plaatsen.