Hartige taart met witlof, paprika en gerookte kip

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Hartige taart met witlof, paprika en gerookte kip

    Hartige taart met witlof, paprika en gerookte kip

    Hartige taart met witlof, paprika en gerookte kip

  • Hartige taart met witlof, paprika en gerookte kip

    Hartige taart met witlof, paprika en gerookte kip

    Hartige taart met witlof, paprika en gerookte kip

  • Hartige taart met witlof, paprika en gerookte kip

    Hartige taart met witlof, paprika en gerookte kip

    Hartige taart met witlof, paprika en gerookte kip

  • Hartige taart met witlof, paprika en gerookte kip

    Hartige taart met witlof, paprika en gerookte kip

    Hartige taart met witlof, paprika en gerookte kip

  • Hartige taart met witlof, paprika en gerookte kip

    Hartige taart met witlof, paprika en gerookte kip

    Hartige taart met witlof, paprika en gerookte kip

  • Hartige taart met witlof, paprika en gerookte kip

    Hartige taart met witlof, paprika en gerookte kip

    Hartige taart met witlof, paprika en gerookte kip

  • Hartige taart met witlof, paprika en gerookte kip

    Hartige taart met witlof, paprika en gerookte kip

    Hartige taart met witlof, paprika en gerookte kip

Alweer een andere taart (quiche) met lekkere ingrediënten die goed met elkaar matchen. De gerookte kipfilet is een heerlijke afwisseling op de gerookte spekblokjes die vaak gebruikt worden in dit soort taarten.
Ik heb camembert gebruikt maar dit zou je ook heel goed kunnen vervangen door brie.
Bak de groenten niet te gaar want ze mogen nog gerust knapperig zijn als ze de oven ingaan. Doordat de taart nog in de oven gaat garen de groenten nog verder.
Zet wel zeker de bodem alvast zo'n 10 minuutjes in de oven om voor te garen. Dit voorkomt een natte en kleffe bodem.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 rol vers taartdeeg (uit het koelvak)
- 2 stronken witlof
- 1 rode puntpaprika
- 2 uien
- 200 gram gerookte kipfilet
- 1 camembert (250 gram)
- flinke handvol geraspte kaas
- 200 ml room
- 3 eieren
- peper en zout
- boter om de vorm in te vetten
- scheutje olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verwarm de oven op 180 graden. Vet de vorm in en doe het deeg erin. Bak het deeg alvast een beetje voor terwijl je de rest klaarmaakt. (ongeveer 10 minuten voorbakken zorgt ervoor dat je een mooie droge bodem krijgt)
- Fruit de gesneden ui, witlof en paprika een beetje aan in een pan met wat olie.
- Voeg als laatste heel even de in stukjes gesneden kipfilet toe en schep alles door elkaar.
- Haal de voorgebakken bodem uit de oven en schep de groente/kip massa op de bodem.
- Doe de eieren en room in een kom er strooi er zout en peper over. Klop alles goed door elkaar en giet het in de bakvorm.
- Strooi er de geraspte kaas overheen en verdeel de in puntjes gesneden camembert eroverheen.
- Bak de taart in het midden van de oven ongeveer 45 minuten op 180 graden.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse

Doorsturen

Home Recepten