Spaanse albondigas (gehaktballetjes) in pikante tomatensaus
- Spaans, Borrelhapje
- 20-30 min.
?
Ingrediënten 6 recipe.people
175 gr. varkensgehakt175 gr. kalfsgehakt
3 tenen knoflook, geperst
35 gr. paneermeel
1 theel. korianderpoeder
1 theel. nootmuskaas
1 theel. komijnpoeder
1 snufje kaneel
1 stuks ei
1 snufje zout
1 snufje peper
1 eetl. olijfolie
Voor de tomatensaus
1 eetl. olijfolie
1 stuks ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
1.25 dl droge witte wijn
400 gr. tomaten, uit blik, in stukken
1 eetl. tomatenpuree
1.25 dl kippenbouillon
0.5 theel. cayennepeper
80 gr. doperwten (diepvries)
Bereidingswijze
Meng het varkensgehakt, het kalfsgehakt, de knoflook, de paneermeel, de specerijen en het ei met wat zout en peper in een kom.
Kneed met de hand goed door tot een gladde massa.
Zet de kom afgedekt ca. 30 min. in de koelkast.
Rol steeds 1 eetlepel van het gehakt mengsel tot een balletje.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes op middelhoogvuur in 2-3 min. rondom bruin.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
verhit voor de saus de olie op middelhoog vuur en bak hierin de ui in ca. 3 min. glazig.
Bak de knoflook 1 minuut mee.
Zet het vuur hoog, voeg de wijn toe en laat die ca. 1 min. koken.
Doe de tomaat, de tomatenpuree en de bouillon erbij en laat alles ca. 10 min. sudderen.
Voeg de cayennepeper, de doperwten en de gehaktballetjes toe.
Laat alles nog 5-10 min. sudderen tot de saus is ingedikt.
Bron
Tip culinair.