1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Ratatouille
  6. Cordon bleu met winterse ratatouille en tarwegraantjes

Cordon bleu met winterse ratatouille en tarwegraantjes

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-02-2019

Ingrediënten 4 personen


4 cordon bleus (beenhouwerij)
200 g gele rapen
200 g wortelen
0.5 knolselder
0.5 plantje platte peterselie
2 rode uien
1 teentje knoflook
1 eetl. boter
250 g voorgekookte tarwegraantjes
400 g tomatenstukjes (blik)
70 g tomatenpuree
2 dl groentebouillon (1/2 blokje opgelost in 2 dl heet water)
2 eetl. olijfolie
1 eetl. Provençaalse kruiden
peper en zout


Cordon bleu met winterse ratatouille en tarwegraantjes
Cordon bleu met winterse ratatouille en tarwegraantjes

Makkelijk en lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding : ( 15 min.)
- Snij de rode uien in partjes.
- Snipper het knoflook fijn.
- Schil de rapen en de knolselder. Snij in blokjes van ± 2 cm.
- Snij de wortelen in schuine schijfjes van ± 1/2 cm.
- Hak de platte peterselie grof.
Bereiding : 35 min.
1 Kook de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
2 Verhit intussen de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak het knoflook en de rode ui 2 à 3 min. Voeg de wortel, de raap en de knolselder toe en laat al roerend 10 à 15 min. stoven.
3 Overgiet met de tomatenstukjes en de bouillon en voeg de tomatenpuree toe. Laat 15 à 20 min. verder garen. Kruid met peper, zout en de Provençaalse kruiden. Voeg op het einde de helft van de peterselie toe.
4 Smelt intussen de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de cordon bleus 5 à 6 min. aan elke kant.

Afwerking :
Bestrooi de ratatouille met de rest van de peterselie.

Tags

Bron

Colruyt



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top