1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Crostini met ricotta, pistache crumble en klaverhoning

Crostini met ricotta, pistache crumble en klaverhoning

Door: melvita

  • Italiaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-02-2019

Ingrediënten 10 personen


1 ciabatta
½ knoflookteen, geperst
rasp van een halve citroen
250 g ricotta
100 g gezouten pistachenoten (gepeld)
50 ml Melvita klaverhoning


Verder heb je nodig


Broodmes, rooster, koekenpan, lepel

Crostini met ricotta, pistache crumble en klaverhoning
Crostini met ricotta, pistache crumble en klaverhoning

Deze crostini's met ricotta, pistache crumble en Melvita klaverhoning zijn heerlijk voor bij de borrel. Smeer een dikke laag klaverhoning op de ciabatta en top het af met ricotta en pistache crumble. Genieten maar.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210 graden.
Snijd de ciabatta in sneetjes. Verdeel over een rooster en roosten 3-5 minuten in de oven.
Rooster de pistachenoten op hoog vuur in een droge Koekenpan. Roer de ricotta los in een bakje. Doe de knoflook, de citroenrasp, peper en zout hierbij.
Smeer de klaverhoning over de crostini's. Verdeel het ricottamengsel over de sneetjes ciabatta. Hak de pistachenoten grof. Verdeel de crumble van pistachenoten ook over de crostini's.

Tags, , ,

Serveertip

Voor deze biologische Klaverhoning vliegen de bijen op velden vol met klaverbloemen in de ongerepte natuur van Argentinië. Het is resultaat is deze 100% puur natuurlijke honing, met een fluweelzachte textuur en mild zoete smaak. Verkrijgbaar bij Jumbo



Deel dit recept

Reacties (1)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top