Sinaasappelcheesecake met agavesiroop en gember
- Amerikaans, Banket
- > 120 min.
- Geplaatst op 20-02-2019
Een cheesecake kan niemand weerstaan, vooral niet deze frisse sinaasappelcheesecake met Melvita agavesiroop en gember. Agavesiroop is heerlijk zoet en iets dunner dan honing waardoor het eenvoudig wordt opgenomen in de cheesecake. De gember zorgt voor een extra twist aan deze sinaasappelcheesecake.
Ingrediënten 10 personen
200 g volkoren biscuits60 g gesmolten boter
zout
900 g roomkaas
4 eieren
100 g Melvita agavesiroop
125 ml room
2 cm geraspte gember
2 sinaasappels, het rasp ervan
5 schijfjes sinaasappel
3 takjes lavendel
Benodigdheden
Springvorm 24 cm, keukenmachine, bakpapier, elektrische mixerBereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Doe de volkoren biscuits in de Keukenmachine en maal fijn tot deze helemaal verkruimeld zijn.
3. Bekleed de springvorm. Meng de koekkruimels met wat zout en de gesmolten boter.
4. Doe de koekkruimels in de springvorm en druk aan. Meng de rest van de ingrediënten met elkaar met een elektrische mixer.
5. Giet het mengsel over de digestieve bodem.
6. Bak de taart in 1 tot 1 ½ uur af. Houd hem goed in de gaten. De bovenkant mag een klein beetje karamel kleuren.
7. Zet de oven op een kiertje als de taart gebakken is. Laat op deze manier nog minimaal een uur afkoelen.
8. Garneer met de schijven sinaasappel en takjes lavendel.
Serveertip
Agavesiroop wordt gemaakt van Agaveplanten uit Mexico. Het is een puur plantaardig zoetmiddel, geschikt voor veganisten. Met een hoge zoetkracht en een lage glycemische index.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties