1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Mediterrane gehaktrol met tomaten-basilicumsaus

Mediterrane gehaktrol met tomaten-basilicumsaus

Door: Smulweb

  • Multi-cultureel, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-02-2019

Ingrediënten 8 personen


150 g broccoli in kleine roosjes
75 g zwarte olijven zonder pit fijngesneden
50 g zongedroogde tomaten fijngesneden
4 el paneermeel
2 teentjes knoflook geperst
1 bakje basilicum (20 g) fijngesneden
1 schaal mager rundergehakt (350 g)
1 ei losgeklopt
1 rol vers flammkuchendeeg (260 g)*
2 el pijnboompitten
1 blik tomatenblokjes (400 g) goed uitgelekt


Verder heb je nodig


Bakplaat en kwastje

Mediterrane gehaktrol met tomaten-basilicumsaus
Mediterrane gehaktrol met tomaten-basilicumsaus

Deze gehaktrol kun je in één stuk maken, maar je kunt er ook kleinere porties van snijden en trakteren op werk, school of thuis! De mediterrane gehaktrol is een saucijzenbroodje anno 2019 met de broccoli, olijven en mager rundergehakt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de broccoliroosjes in 4 min. beetgaar. Giet ze af en laat
heel goed uitlekken.
2 Meng de broccoli, olijven, zongedroogde tomaten, het paneermeel, de helft van de knoflook en ¾ van het basilicum door het gehakt. Voeg de helft van het ei en peper naar smaak toe en kneed tot een samenhangend gehakt.
3 Rol het deeg met het bakpapier op de bakplaat uit. Vorm een rol van het gehakt en leg deze op de lange kant van de deeglap op ca. 7 cm van de rand, laat ook aan weerszijden van de rol een rand van 7 cm vrij. Vouw de zijkanten van het deeg over het gehakt. Rol het gehakt vanaf de lange kant strak in het deeg. Leg de rol met de naad onder op de bakplaat. Je kunt de rol eventueel in porties snijden.
4 Bestrijk de rol dun met de rest van het ei en bestrooi met de pijnboompitten. Bak de rol in de voorverwarmde oven in 30-35 min. goudbruin en gaar.
5 Pureer intussen de tomatenblokjes met de rest van de knoflook en het basilicum. Breng op smaak met peper. 6 Laat de gehaktrol op een rooster afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur. Serveer met de
tomaten-basilicumsaus.

Tags, , , ,

Bron

Hallo Jumbo



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smulweb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top