1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gelakte eend met gebakken mango en witloof

Gelakte eend met gebakken mango en witloof

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-02-2019

Ingrediënten 4 personen


2 borstfilets van eend
6 stronken witloof
2 sinaasappelen
1 mango
1 granaatappel
1 limoen
2 cm gember
1 teentje knoflook
300 g bulgur
5 dl kippenbouillon (1 blokje opgelost in 5 dl heet water)
1 dl oestersaus
2 eetl. sojasaus
2 eetl. olijfolie
peper en zout


Gelakte eend met gebakken mango en witloof
Gelakte eend met gebakken mango en witloof

Lekker, makkelijk en snel bereid 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding : (10 min. + ± 1 u. marineren)
- Rasp de schil van 1/2 limoen en pers de limoen. Meng de zeste en het sap met de oestersaus en de sojasaus.
- Maak met een scherp mes kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets tot u een rasterpatroon hebt. Snij niet in het vlees, maar alleen in het vel. Overgiet met de saus en laat ± 1 u. marineren.
- Snij intussen het vruchtvlees van de mango in gelijke blokjes.
- Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken in de lengte in reepjes.
- Haal de pitjes uit de granaatappel.
- Rasp de gember en pers het knoflook.
- Pers de sinaasappelen.
Bereiding : 25 min.
1 Doe de bulgur in een kom en overgiet met de hete kippenbouillon. Dek af en laat 10 à 15 min. zwellen. Maak los met een vork.
2 Verhit intussen een braadpan zonder vetstof en bak de eendenborstfilets 10 min. met de velkant naar beneden op een matig vuur. Giet het smeltende vet regelmatig uit de pan. Draai de filets om en bak nog 6 min. aan de andere kant.
3 Verhit intussen de olijfolie in een wok en bak de gember en het knoflook 1 min. Voeg het witloof en de mango toe en bak 5 min. goudbruin. Overgiet met het sinaasappelsap en laat nog 5 min. verder garen. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Snij de eendenborstfilets in reepjes en verdeel samen met de bulgur, het witloof en de mango over de borden. Bestrooi de bulgur met de granaatappelpitten.

Serveertip

Wijntip = Casa Mayor Carmenere Old Vines - D.O. Colchagua Valley €" Chili

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top