1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Koekjes
  5. Crunchy koekjes van noten en zaden

Crunchy koekjes van noten en zaden

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-02-2019

Ingrediënten 4 personen


100 gram havermout
100 gram bruine suiker
100 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram kristalsuiker
50 gram rozijnen (optioneel)
50 gram zonnebloempitten
50 gram pecannoten in stukjes
1 banaan geprakt
snufje zout
2,5 theelepel kaneel
1 ei
100 gram roomboter


Verder heb je nodig


1 steelpan
1 mengkom
1 bakplaat
bakpapier
lepel
weegschaal


Onderkant en bovenkant van de crunchy koekjes

Verlichting doet echt veel, waardoor ze er wat flets uitzien op de foto. Ze zijn oprecht lekker!

Verlichting doet echt veel, waardoor ze er wat flets uitzien op de foto. Ze zijn oprecht lekker!
Crunchy koekjes van noten en zaden
Crunchy koekjes van noten en zaden
Onderkant en bovenkant koekjes

Wat doet verlichting toch veel. Ze zien er niet echt lekker uit, maar ze smaken des te beter.

Wat doet verlichting toch veel. Ze zien er niet echt lekker uit, maar ze smaken des te beter.
Crunchy koekjes van noten en zaden
Crunchy koekjes van noten en zaden

Dit is mijn eigen variant van havermoutkoekjes. Voor herhaling vatbaar vind ik! En op vele manieren te varieren.  De suiker kon achteraf wel minder, doordat er banaan in zit.  Ook de boter kan minder of kan vervangen worden door kokosolie. Je kunt het dus zo (on)gezond maken als je wilt. 
Dit is hoe ik het gedaan heb. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng alle ingrediënten door elkaar, behalve de boter.
De boter smelten in een steelpannetje, om het goed te mengen met de rest. Goed roeren dus.
Met een lepel kan je vervolgens mooie bolletjes maken, die druk je plat op de bakplaat,
20 minuten in de oven is voldoende om een heerlijke geur door je huis te krijgen en om al snel te kunnen smullen van deze koekjes.
Veel bakplezier!

Serveertip

Stop een stel koekjes in een zakje met lint erom en je hebt een heerlijk cadeautje. Bij gebrek aan een zakje of doorzichtige folie heb ik zelf bakpapier gebruikt. Staat hartstikke leuk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SmullenmetMo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SmullenmetMo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top