1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Stoofperen
  6. Brownie met stoofperen en eiwitschuim

Brownie met stoofperen en eiwitschuim

Door: ranfru

  • Amerikaans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-02-2019

Ingrediënten 4 personen


4 hele stoofperen kant-en-klaar met steeltje
125 gram roomboter
125 gram pure chocolade
2 eieren
155 gram witte basterdsuiker
55 gram bloem
40 gram cacaopoeder
35 ml slagroom
Zout
Eitwitschuim

100 gram eiwit
100 gram suiker
zout


Verder heb je nodig


Tartelettevormpjes
kwast
boter om in te vetten

Brownie met stoofpeer

brownie in tartelette vorm met stoofpeer en eiwitschuim

brownie in tartelette vorm met stoofpeer en eiwitschuim

Deze taartjes zijn de perfecte afsluiter voor je diner! De combinatie van chocolade met stoofpeer is heerlijk, je kunt eventueel nog hazelnoten aan het beslag van je brownie toevoegen voor een extra crunch.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 165 graden en vet de tartelette vormpjes of één taartvorm van 20 cm doorsnede in met boter en bestrooi met bloem. Maak het beslag van de brownie:

smelt de chocolade en de boter in een pannetje op laag vuur
voeg hier de slagroom aan toe
klop de eieren luchtig met de suiker met een mixer of keukenmachine
voeg de luchtige eieren aan het afgekoelde (kamertemperatuur) chocolade/boter/room mengsel
zeef de bloem en het cacaopoeder boven de kom en spatel samen met een beetje zout door elkaar.
Zet de stoofperen rechtop in de vormpjes of als je partjes gebruikt, meng deze door het beslag. Vul de vormpjes met het brownie beslag en bak de taart(jes) in ongeveer 20 minuten gaar in het midden van de oven.

Maak tijdens het bakken het eiwitschuim:

klop hiervoor het eiwit met het suiker en een snuf zout tot stijve pieken.
vul een spuitzak met een glad spuitmondje
en spuit doppen op de taart als hij helemaal is afgekoeld
mocht je een gasbrander of crème brulee brander thuis hebben, brand het eiwit af tot het licht bruin verkleurd.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Strooi wat poedersuiker over de taartjes voordat je ze serveert en verdeel er wat muntblaadjes over.



Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top