Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Focaccia
  5. Focaccia met gedroogde tomaten, olijven en rozemarijn

Focaccia met gedroogde tomaten, olijven en rozemarijn

Door: ikkes

  • Mediterraan, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-02-2019

Ingrediënten 4 personen


20 gr. verse gist, of 1 zakje gedroogde gist
0.5 theel. honing
375 gr. bloem
1 theel. zout
2 eetl. olijfolie
Voor de vulling:
4 eetl. pesto
5 stuks gedroogde tomaten, grof gesneden
75 gr. zwarte olijven, grof gesneden
2 theel. rozemarijnblaadjes, fijngesneden
Voor de garnering:
2 eetl. olijfolie
1 snufje grof zeezout
rozemarijn


Verder heb je nodig


Bakplaat, ingevet

Focaccia met gedroogde tomaten, olijven en rozemarijn
Focaccia met gedroogde tomaten, olijven en rozemarijn

Dit mediterrane brood geurt en smaakt naar het warme zuiden.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schenk ca. 5 el. lauwwarm water in een kommetje, voeg gist en honing toe en los de gist hierin op onder roeren.
Meng de bloem en het zout in een kom, maak in het midden een kuiltje en schenk hier het gistmengsel, 1.5 el. olie en nog 1.5 dl. lauwwarm water in.
Kneed het mengsel met de hand of met de kneedhaken van de Mixer tot een samenhangend deeg.
Neem het deeg uit de kom en kneed het nog 10-15 min. stevig door op een met bloem bestoven werkvlak.
Duw het deeg steeds met de handpalm van voren naar achteren.
Vorm het deeg tot een bal, bestrijk de deegbal met olie en leg deze in een kom.
Dek de kom af met een vochtige doek of plasticfolie en laat het deeg rijzen op een warme plaats in ca. 1 uur.
Vulling:
Meng de pesto met de tomaat, olijven en rozemarijn.
Bakken:
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Kneed het deeg nogmaals goed door en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lange lap van 0.5-1 cm. dik.
Strijk de vulling over het brood en klap het brood dubbel.
Snij met een mes enkele openingen in het brood en leg het op de bakplaat.
Bestrijk het brood dun met olijfolie en strooi er wat grof zeezout en wat extra rozemarijnnaaldjes over.
Bak de focaccia in ca. 20 min. lichtbruin en gaar in het midden van de oven.
Serveer het brood warm of laat het op een rooster afkoelen.

Tags, ,

Bron

Tip culinair.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top