Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Lamsbout
  6. Lamsbout met knoflook en ansjovis

Lamsbout met knoflook en ansjovis

Door: ikkes

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 17-02-2019

Ingrediënten 10 personen


3 stuks knoflookbollen, heel
1 stuks lamsbout, met been van ca. 2 kilo
16 plukjes rozemarijnnaaldjes
8 stuks ansjovisfilets, gehalveerd
6 eetl. olijfolie
1 snufje zout
1 snufje peper
4 dl lamsfond (of kalfsfond of sterke vleesbouillon) pot a 4 dl.
2 theel. tijmblaadjes, fijngesneden


Verder heb je nodig


Braadslede

Lamsbout met knoflook en ansjovis
Lamsbout met knoflook en ansjovis

Een heerlijk en makkelijk gerecht om voor een gtoot aantal gasten klaar te maken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 240 C.
Snij 2 knoflookbollen horizontaal doormidden en verdeel de derde knoflookbol in teentjes, ongepeld.
Snij 4 teentjes knoflook elk in 4 plakjes.
Maak op meerdere plaatsen (16) kleine inkepingen in de lamsbout en stop in elk inkeping een plakje knoflook, toefje rozemarijn en halve ansjovis.
Leg de lamsbout in de braadslee en bestrijk hem royaal met olie.
Leg de gehalveerde knoflookbollen en de rest van de teentjes knoflook ernaast en bedruip dit met wat olie.
Braad de lamsbout in ca. 20 min. in het midden van de oven.
Schakel de oven terug naar 210 C, bestrooi de lamsbout met zout en peper en braad hem nog 45-55 min. in het midden van de oven.
Draai de lamsbout tijdens het braden regelmatig om.
Schep ook de knoflook regelmatig om.
Neem de lamsbout uit de oven, bestrooi hem nogmaals met zout en peper en laat hem samen met de knoflook ca.15 minuten rusten op een warme plaats.
Zet de braadslee op het vuur en schenk de fond erin.
Beng de fond aan de kook en roer de aanbaksels in de braadslee los.
Knijp uit 6 knoflooktenen de zachte pulp en roer dit samen met de tijm door de saus.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Serveer de lamsbout in plakken gesneden met de saus.
Geef er geroosterde aardappelen en bijvoorbeeld dunne sperzieboontjes bij.
Leg ook wat knoflookteentjes op het bord, die kunnen naar wens bij het vlees geserveerd worden.

Tags, ,

Bron

Tip culinair.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top