Romige rode bieten soep met spekjes

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Romige rode bieten soep met spekjes

    Romige rode bieten soep met spekjes

    Romige rode bieten soep met spekjes

Weer eens iets anders. Na  30 minuten aan tafel om te genieten van dit soepje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
500 gr gekookte rode biet
125 gr gerookte spekblokjes
1 ui gesnipperd
2 teen knoflook gehakt
1 liter runderbouillon blokken
1 el suiker
2 el rode wijnazijn
125 ml zure room
2-3 bosuitjes in ringetjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
soeppan, mes en snijplank

Bereidingswijze

Schil de bieten en snijd ze in blokjes. . Bak de spekreepjes al omscheppend goudbruin en knapperig in een anti aan bakpan zonder vetstof. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
Fruit in het bakvet de ui en knoflook 2-3 minuten op laag vuur. Voeg daarna de bieten, bouillon, suiker en azijn toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur lager en laat de bieten afgedekt ca. 15 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en verdeel er de zure room, de bosuitjes en spekreepjes over. .
Serveer de bietensoep met wat stukjes meergranenstokbrood of stevig ander brood naar smaak.

Bron

Vriendin .nl eigen tekst en foto

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten