1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. gevuld brood met kreeften creamcheese dip

gevuld brood met kreeften creamcheese dip

Door: hans3333

  • Amerikaans, Feestmaaltijd
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-02-2019

Ingrediënten 4 personen


3 diepvries kreeften a 400/500 gram 12 uur ontdooit in de koelkast
350 gram cream cheese
2 tl. knoflook pasta
1 el. mierikswortel puree
1 el. worcestersaus
1 tl. cayenne peper
1 tl. Sriracha saus of tabasco
zout en peper naar smaak
platte peterselie voor garnering
grote lekkere zuurdesembol mag wit of bruin of 6 tijgerbollen
extra:
brood, crackers of toast om te dippen


Verder heb je nodig


Mengkom
oven
deegroller
goede schaar / iets van een tang

gevuld brood met kreeften creamcheese dip
gevuld brood met kreeften creamcheese dip

Ondanks de kreeft is dit geen haut cuisine , erg lekker is het wel .
sharing dinner dip bowl , 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

We gaan van de kreeft niks weggooien , dus bewaar al het afval! dit wordt nog een lekker soepje
knip de staarten eraf , en vervolgens knip je vanaf de staart de hele rug open , knip alle poten eraf en breek dan de scharen eraf .
pulk nu al het vlees uit de staart ( niet het groen ) , breek de scharen met een tang ,en haal daar ook het vlees uit .
knip de pootjes in stukjes en druk nu met de deegroller al het vlees eruit, zo verspillen we geen kreeftenvlees.
snijdt de top van de bol en hol hem uit , gooi dat brood ook niet weg maar droog het op lage temp in een oven en maal er panneer van.ofzo , je hebt het niet nodig voor dit gerecht
meng vervolgens alle ingredienten in een kom en voeg dan de in stukken gesneden kreeften vlees toe , roer goed om en zet 2 uur koud weg .
verwarm de oven op 190C , vul de bol , besmeer de buitenkant van de bol met wat water en bak voor +/_ 20 min tot heet en bubbelend. bestrooi voor serveren met de peterselie
serveer met extra brood, crackers etc.

soepje!
vouw al het afval in een doek en mep alles aan gort met je deegroller , heb je een stevige food procesor maal dan op puls stand paar keer tot kleine stukjes.
breng een liter water aan de kook samen met een visbouillonblokje , voeg de schalen toe en kook voor 45 min. op laag vuur .
zeef de soep , voeg 2 el tomaten puree , scheutje cognac , 2 tl. worcestersaus , 1 tl. cayenne peper en wat zout toe, voeg nog 100 gram rivier kreeftjes toe en wat kookroom , zet de staafmixxer erin en klaar.

Tags, , ,

Serveertip

Je kunt de soep natuurlijk maken als de rest staat te koelen, serveer het erbij in kleine shotglaasjes

Bron

Mealhack.com



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top