1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indische keuken
  5. Hete kip
  6. Hete kip zoals ie moet

Hete kip zoals ie moet

  • Indisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 15-02-2019

Ingrediënten 4 personen


3 kilo kipkarbonade
3 a 4 mooie uien
1 rode paprika
6 tenen knoflook
2 theelepels bakgember
flinke scheut azijn
1 grote rode peper
sambal BADJAK
ketjap (zoet)
ketchup
peper en zout
2 eetlepels suiker
Croma
olijflolie


Verder heb je nodig


Grote diepe bakpan (wok/braadpan)
knoflookpers
grote schaal


Vroeger woonde naast mij een oude Indische vrouw, het rook altijd zo lekker bij haar, en de hete kip van haar was om je vingers bij op te eten....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Begin met het wassen van de kip met zo heet mogelijk water, eventueel het vel verwijderen.
Dep de kip droog en bestrooi licht met zout en peper.
Verhit de Braadpan met niet al te weinig Croma met een goede scheut olijfolie en bak hierin de kip lichtbruin (regelmatig omscheppen).
Tijdens het bakken de "suddersaus"voorbereiden;
Snij de uien niet te klein,
de rode paprika in stukjes, pers de knoflook
en snij de rode peper in ringetjes.
Meng dit in een grote schaal.
Voeg hierna de gember, de azijn, de ketjap(theekop),ketchup(theekop) en de suiker toe,
dan een groot glas water erbij.
Meng dit alles door elkaar, let intussen wel op de kip !!
Als het geheel goed gemengd is de sambal BADJAK erbij,hoeveel bepaal jezelf,maar om hete kip ook lekker "heet"te maken..........misschien even proeven.....
Als inmiddels de kip lichtbruin is gebakken de schaal met saus bij de kip voegen en het vuur hoog om het geheel aan het pruttelen te brengen,
dan op een klein pitje, deksel erop en bij regelmatig roeren net zo lang garen tot de kip bijna van de botjes valt.
Let wel op dat er genoeg vocht in de pan blijft tijdens het pruttelen, eventueel water erbij.
Heerlijk met vers wit brood of witte rijst.
Pas op voor de botjes en eet smakelijk !!
Misschien overbodig, maar een dag later is ie nog lekkerder.....

Serveertip

Ongesneden witbrood met de handen "afscheuren".......heerlijk...



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Cookyman2


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Cookyman2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top