1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Geroosterde Maiskolven

Geroosterde Maiskolven

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-07-1999

Ingrediënten 4 personen


4 maiskolven (zoete mais)
boter of margarine
1 el zout
evt. folie
2 ltr water


Verder heb je nodig


Bbq
emmer om grote kan
"tongues" om de mais mee om te draaien


Verse maiskolven op de bbq

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Draden aan de boven kant van de mais goed afhalen.
evt. de bladeren er afhalen.
als de mais lekker vers is hoeft het niet

Bereidingswijze

Los het zout op in warm water in emmer of kan.
doop de mais er in en laat 5 minuten weken.
leg ze op een goed verwarmde bbq.
onder regelmatig draaien roosteren in ca 10 tot 15 minuten.
kan het ook bbq zonder blad, maar doe er dan wel eerst folie om heen voor de eerste 5 minuten.

Serveertip

Direkt serveren.
blad er afhalen en met boter besmeren.
eet smakelijk
hou eens een "cornroast" waar je alleen maar mais serveert. is heel gezellig.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van baya


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van baya
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top