Geroosterde Maiskolven

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-07-1999

verse maiskolven op de bbq

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 maiskolven (zoete mais)
boter of margarine
1 el zout
evt. folie
2 ltr water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bbq
emmer om grote kan
"tongues" om de mais mee om te draaien

Voorbereiding

draden aan de boven kant van de mais goed afhalen.
evt. de bladeren er afhalen.
als de mais lekker vers is hoeft het niet

Bereidingswijze

los het zout op in warm water in emmer of kan.
doop de mais er in en laat 5 minuten weken.
leg ze op een goed verwarmde bbq.
onder regelmatig draaien roosteren in ca 10 tot 15 minuten.
kan het ook bbq zonder blad, maar doe er dan wel eerst folie om heen voor de eerste 5 minuten.

Serveertip

direkt serveren.
blad er afhalen en met boter besmeren.
eet smakelijk
hou eens een "cornroast" waar je alleen maar mais serveert. is heel gezellig.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten