1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Advocaatparfait

Advocaatparfait

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-02-2019

Ingrediënten 6 personen


2.5 dl slagroom
1.5 zakje vanillesuiker
2 eetl. poedersuiker
2.5 dl advocaat
100 gr. pure chocolade (70 % cacaobestanddelen)
paaseitjes, klein


Verder heb je nodig


Handmixer
cakevorm van ca.5 dl inhoud (bekleed met plasticfolie)
paletmes

Advocaatparfait
Advocaatparfait

Voor dit dessert moet je van advocaat houden, al is de smaak wel erg verzacht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiden:
Klop in een kom de slagroom met de vanillesuiker en poedersuiker met de mixer bijna stijf en klop dan de advocaat erdoor.
Schep dit mengsel in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
Laat de parfait in 3 tot 4 uur bevriezen in de diepvriezer of in het vriesvak van de koelkast.
Breek de chocola boven een steelpan en hang de steelpan boven een pan met kokend water (au bain marie).
Laat de chocola al roerend smelten.
Laat de chocolade weer iets dikker worden en strijk het met een spatel dun uit op een bakplaat.
Laat chocolade in de koelkast bijna hard worden.
Steek er met behulp van een paletmes mooie krullen van.
Bereiden:
Neem de parfait 5 min. voor het serveren uit de diepvries.
Dompel de vorm even in heet water en keer de advocaatparfait boven een rechthoekige platte schaal.
Garneer met de chocoladekrullen en paaseitjes.
Serveer direct.

Bron

Tip culinair.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top