Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Hamtaart met eieren

Hamtaart met eieren

Door: ikkes

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-02-2019

Ingrediënten 6 personen


10 stuks eieren
6 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries) ontdooid
bloem
200 gr. gekookte ham, in grove satukken
2.5 dl slagroom
1 snufje zout
1 snufje peper, versgemalen
nootmuskaat
150 gr. jongbelegen kaas, geraspt
1 bakje tuinkers
Verder heb je nodig:
quichevorm of vlaaivorm van 24 cm doorsnee ingevet
keukenmachine


Hamtaart met eieren
Hamtaart met eieren

Een echt paasgerecht, deze taart met hele, gekookte eieren en ham.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200?C.
Kook 6 eieren in ca. 6 min. bijna hard.
Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Leg de plakjes deeg op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak en rol ze uit tot een ronde lap van ca. 29 cm doorsnee.
Bekleed de vorm met het deeg en druk het deeg aan de rand goed aan.
Snij het overtollige deeg langs de bovenrand weg.
Maal de ham fijn in de Keukenmachine, meng de slagroom en de 4 rauwe eieren erdoor.
Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Verdeel het hammengsel over de taartbodem.
Leg de gekookte eieren in het hammengsel.
Strooi de kaas erover.
Bereiden:
Bak de taart op een richel onder het midden van de oven ca. 40 min. goudbruin en gaar.
Serveer de hamtaart warm of lauwwarm en garneer de taart vlak voor het opdienen met toefjes tuinkers.

Tags, ,

Serveertip

Slanktip:
Dit kan minder door magere room te gebruiken (Finesse van Blue band), de geraspte kaas van Slankie of helemaal weglaten en als het een hoofdmaaltijd betreft is vier hardgekookte eieren ook best genoeg.
Essentieel in dit gerecht is de nootmuskaat, heel erg lekker!
Vegetarisch:
Ham vervangen door even aangebakken mengsel van 200 g kleingesneden champignons en 0.5 fijngesneden ui.
Of je neemt gewoon hamvervanger zodat je toch hamsmaak hebt.

Bron

Tip culinair.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top