Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Basilicumsoep met kwarteleitjes

Basilicumsoep met kwarteleitjes

Door: ikkes

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-02-2019

Ingrediënten 6 personen


1 eetl. boter
3 stuks lente-uitjes, in dunne ringen
50 gr. rijst
1 L kippenbouillon, van 2 tabletten
1 eetl. citroensap
9 stuks kwarteleitjes
50 gr. basilicum, vers
2 dl slagroom
1 snufje zout
1 snufje zwarte peper, vers gemalen
Verder heb je nodig:
staafmixer of keukenmachine


Basilicumsoep met kwarteleitjes
Basilicumsoep met kwarteleitjes

Begin met een orginele, lekker romige soep met basilicum, gegarneerd met vrolijke kwarteleitjes. Bon appetit!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiden:
Smelt de boter in een soeppan en bak hierin de uiringetjes heel zachtjes aan.
Schep de rijst erdoor en voieg de bouillon toe.
Kook de rijst in 15 à 20 min. zachtjes gaar.
Pureer het geheel met de staafmixer tot een licht gebonden soep.
Roer het citroensap erdoor.
Breng in een pannetje ruim water aan de kook.
Leg de kwarteleitjes erin en kook ze ca. 1 min.
Laat de eitjes onder koud stromend water schrikken, pel ze en halveer ze.
Bereiden:
Pureer 3/4 van de basilicum met de slagroom in de Keukenmachine tot een heldergroene saus (niet te lang want dan wordt de slagroom stijf).
Snij de rest van de basilicum in dunne reepjes.
Verwarm de soep (opnieuw) en roer de basilicumsaus erdoor.
Warm de soep nog even door en voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de basilicum soep in 6 voorverwarmde borden.
Leg de kwartelei helften met de dooier naar boven in de soep.
Strooi de basilicumreepjes en wat nootmuskaat over de soep en serveer meteen.
Lekker met lange, dunne plakjes geroosterd stokbrood.

Tags, ,

Serveertip

Tip:
Als u de soep ook op een buffet wil zetten: doe de soep dan in een soepterrine en houd de soep warm op een rechaud.
Serveer de kwarteleitjes en basilicumreepjes er in mooie kommetjes apart bij.

Bron

Tip culinair.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top