Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

    Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

    Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

  • Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

    Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

    Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

  • Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

    Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

    Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

  • Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

    Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

    Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

  • Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

    Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

    Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

  • Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

    Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

    Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

  • Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

    Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

    Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

  • Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

    Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

    Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

  • Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

    Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

    Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

  • Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

    Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

    Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

  • Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

    Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

    Linzen met worstjes (Lenticchie con salsicce)

Dit is een traditioneel en authentiek Italiaans recept. Het komt uit de regio Umbrië met befaamde linzen uit Castelluccio en de worst uit Norcia. Het is een recept uit de boeren plattelands keuken ook wel eens de 'Cucina Povera' genoemd.
Het is een heerlijk stoofpot voor een herfstachtige of winterse avond. 
Meestal wordt er een beetje brood bij gegeten maar ik heb het met een pasta gecombineerd ;)

TIP: Je kunt dit recept ook gebruiken om er een stevige maaltijdsoep mee te maken, simpelweg door meer bouillon toe te voegen.
Serveer er pasta of grof bruin brood bij.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 4 braadworsten, saucijzen, chipolata worstjes o.i.d. (want de worst uit Norcia is hier niet verkrijgbaar)
- 250 gram gedroogde bruine linzen (uit Castelluccio, Le Puy, of een ander soort kleine bruine linzen.
- 100 gram gerookte spekreepjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- 1 winterpeen
- 1 pak tomaten passata (500 ml)
- 750 ml vleesbouillon
- 1 glas (Italiaanse) rode wijn
- 1 laurierblaadje
- 1 takje rozemarijn
- 3 blaadjes salie
- 1 el balsamico azijn
- peper en zout
- olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Braad de spekjes aan in een beetje het olijfolie.
- Bak vervolgens de gesnipperde ui, gehakte knoflook, fijngesneden, wortel en bleekselderij 5 minuten mee.
- Voeg dan de linzen, laurier, rozemarijn, salie, balsamico azijn, peper en zout toe en schep het door elkaar.
- Doe de tomatenpassata, bouillon en wijn erbij en laat het geheel, met het deksel op de pan op een klein pitje, ongeveer een half uurtje zachtjes sudderen. Roer regelmatig goed door en voeg eventueel een beetje water of bouillon toe.
- Bak intussen de worsten bruin en gaar.

Serveertip

Serveer met brood, met een pasta of met gnocchi.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten