1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Erwtensoep
  5. Erwtensoep met yoghurt en knoflookcroutons

Erwtensoep met yoghurt en knoflookcroutons

Door: Ninkatb

  • Afrikaans, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-02-2019

Ingrediënten 6 personen


Soep:
1,5 liter bouillon
450 gram spliterwten, gespoeld
3 preien, lengrte gehalveerd en fijngesneden
2 wortels, gesneden
4 tenen knoflook, geperst
2 TL gedroogde tijm
2 TL gerookte paprikapoeder
1 laurierblad
zout en peper
Griekse yoghurt
verse peterselie

Croutons:
1 afbakbrood, meegranen/grof brood
Olijfolie
4 tenen knoflook, geperst


Verder heb je nodig


Pan
bakplaat
oven

Erwtensoep met yoghurt en knoflookcroutons
Erwtensoep met yoghurt en knoflookcroutons

Deze erwtensoep met yoghurt en knoflookcroutons is een heerlijk alternatief op de traditionele erwtensoep. De frisse yoghurt is heerlijk met de zoete en kruidige erwtensoep. De knoflookcroutons voegen een heerlijke bite toe aan het geheel. Een echte must-try!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Soep:
Verwarm in een grote pan 2 EL olijfolie. Voeg de prei, wortel en knoflook toe. Voeg een snuf zout en peper toe naar smaak en kook tot het zachter word en bruin aan de randjes, ongeveer 7 minuten.

voeg de tijm, gerookte paprika, laurier en de erwten toe. Roer het door en voeg dan de bouillon toe.
Zet het vuur hoog tot het kookt en breng het daarna omlaag. Laat het ongeveer 1 uur koken, deels bedekt met deksel, tot de erwten zacht zijn geworden.

Voeg de snuf cayennepeper en 2 TL ras el hanout toe samen met de andere kruiden als je het wat kruidiger wilt hebben.

Croutons:
Verwarm de oven voor op 200 graden celcius. Snijd het brood in blokjes en leg deze op een met bakpapier bedekte ovenplaat. Besprenkel het brood met olijfolie en knoflookpoeder. Meng alles goed door elkaar en zorg dat het overal bedekt is. Bak de croutons 10 a 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en krokant. Zet de croutons opzij.

Soep:
Wanneer de erwten zacht zijn druk je deze fijn met de achterkant van een lepel. Bij een grovere soep hoef je dit minder te doen. Verwijder het laurierblad en breng op smaak met zout en peper.

Serveer de soep met een dotje yoghurt, verse peterselie en de knoflook croutons.

Tags, , , , , , , ,

Serveertip

Heb je de soep liever wat kruidiger? Voeg 2 TL ras el hanout en een snuf cayennepeper toe!

De soep wordt dikker als deze afgekoeld is. Voeg wat bouillon of water toe bij het opwarmen om het dunner te krijgen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Ninkatb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top