1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Spruitjes
  6. Geroosterde spruitjes met pomelo en steranijs - Yotan Ottolenghi

Geroosterde spruitjes met pomelo en steranijs - Yotan Ottolenghi

Door: Rohny58

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-02-2019

Ingrediënten 4 personen


· 100 g fijne kristalsuiker
· 2 kaneelstokjes
· 5 anijssterren
· 3 eetl. Citroensap
· 1 pomelo (900 g in totaal, 300g na het schillen en het loshalen van de partjes) - evtl : grapefruit
· 600 g spruitjes, schoongemaakt
· 250 g sjalotten, gepeld
· 75 ml oflijfolie
· 10 g korianderblad
· Zout en zwarte peper


Geroosterde spruitjes met pomelo en steranijs - Yotan Ottolenghi
Geroosterde spruitjes met pomelo en steranijs - Yotan Ottolenghi


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de suiker met kaneel, steranijs en 100 ml water in een steelpan en breng alles tegen de kook aan. Laat de vloeistof 1 minuut zachtjes koken en roer tot de suiker is opgelost, neem de pan van het vuur, roer 1 eetlelpel citroensap door de siroop en laat hem afkoelen.

Pel de pomelo en verwijder ook het witte vlies. Verdeel de vrucht in parten, haal het vruchtvluis uit het vlies en breek de parten boven een kom in kleinere stukken. Zorg dat al het bittere vlies verwijderd is.
Giet een beetje afgekoelde siroop over de pomelopartjes. Laat ze minstens een uur marineren en schep ze af en toe om.

Verhit de oven tot 220° C.

Breng een grote pan gezouten water aan de kook, doe de spruitjes en sjalotten erin en blancheer ze 2 minuten. Giet ze af, spoel ze kort onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de spruitjes over de lengte doormidden en de sjalotten doormidden of in vieren (zodat spruiten en sjalotten ongeveer van gelijke grootte zijn). Doe alles in een kom met 3 eetlepels olie, 1/2 theelepel zout en wat zwarte peper. Spreid alles uit op een bakplaat en rooster het 20 minuten in de hete oven tot de spruitjes goudbruin en beetgaar zijn. Laat ze afkoelen.

Haal voor u de salade afmaakt de kaneelstokjes en anijssterren uit de kom met pomelo, giet de pomelo boven een kom door een zeef en bewaar de opgevangen siroop. Doe vlak voor het opdienen de sjalotten, spruitjes, pomelo en koriander in een grote mengkom. Voeg de overgebleven 2 eetlepels olijfolie, citroensap, 1 eetlepel pomelomarinade en 1/4 theelpel zout toe. Meng alles luchtig door elkaar - misschien kan er nog wel een eetlepel marinade bij - en serveer de salade.

Tags

Bron

Yotan ottolenghi



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Rohny58
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top