Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Crushed koffie

Crushed koffie

Door: ikkes

  • Nederlands Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 12-02-2019

Ingrediënten 4 personen


5 dl koffie, koud en sterk
1 zakje vanillesuiker
1 dl water
40 gr. suiker
1.5 dl sinaasappellikeur, of amaretto
4 reepjes sinaasappelschil


Crushed koffie
Crushed koffie

Lekker.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De koffie, vanillesuiker, het water en de suiker mengen.
Mengsel in ijslaatje schenken en in diepvriezer in ca. 4 uur laten bevriezen.
Mengsel niet doorscheppen, zodat er mooie grote kristallen ontstaan.
Voor serveren ijs met vork doorscheppen (crushen), in 4 glazen scheppen en sinaasappellikeur of amaretto erover verdelen.
Garneren met sinaasappelschil.

Tags,

Bron

Tip culinair.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top